Sunan Kalijaga: Béda antara owahan

629 bèt wis ditambahake ,  10 sasi kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(→‎top: ganti isi, replaced: kagungan → gadhah)
'''Sunan Kalijaga''' ingkang nalika gadhah asma timur '''R. M. Syahid''', inggih punika satunggalipun walisanga. Panjenenganipun punika putranipun [[Ki Tumenggung Wilatikta]], ingkang ing jaman semanten dados bupati [[Tuban]]. Sunan Kalijaga misuwur minangka wali ingkang gadhah jiwa pamimpin, mubaligh, pujangga, lan filosuf. Sunan Kalijaga ugi misuwur asring nganggit cariyos-cariyos lakon [[wayang]] ingkang dipunjumbuhaken kaliyan ajaran [[Islam]].sunan kalijaga satunggaling sunan ingkang misuwur sanget ing tanah jawa. sunan kalijaga minangka sunan ingkang nginakaken médhia dzikir kanggé merekaken dhumateng Gusti Alla SWT. werni-werni waosan dzikir sampun dipunwurukaken déning sunan kalijaga dhumateng para murid-muridtipun,lan caranipun dzikir ugi dipunwulangaken, kados ta dzikir lésan, dzikir nafas, dzikir kolbu, ngantos dzikir ruh lan sanèsipun ugi dipunwulangaken.
==Riwayat==
Carita kang misuwur gegayutan nami Kalijaga punika amargi Raden Sahid kadhawuhan nengga [[Sunan Bonang]] ing sapinggiring lepen. Nanging wonten pamanggih sanes bilih Kalijaga punika saking nami papan/padhusunan ing [[Harjamukti, Kutha Cirebon|Harjamukti]], Cirebon. Dados Sunan Kalijaga ateges sunan kang dedunung ing Kalijaga, kados dene wali sanes kang kasebat saking papanipun kadosdene sunan ing Giri, Ampeldhenta, Kudus, Muria, lan sanesipun.<ref>{{Cite book|url=https://www.sastra.org/agama-dan-kepercayaan/kebatinan-dan-mistik/821-kalijaga-hadiwidjojo-1956-554|title=Kalidjaga - 1956|last=Hadiwidjojo|language=jv}}</ref>
 
Yuswanipun Sunan Kalijaga kirang langkung ngantos 100 tahun.
==Cathetan sikil==
2.820

besutan