Amangkurat II: Béda antara owahan

8 bèt wis ditambahake ,  6 sasi kepungkur
(→‎Persekuthuan kaliyan Trunajaya: ganti isi, replaced: ndhukung → njurung)
Mas Rahmat dipunampuni bapakipun nanging ugi dipunpecat saking kalungguhan [[Adipati Anom]]. Jabatan putra makutha Mataram lajeng dipunparingaken dhumateng putra ingkang sanès, inggih punika [[Pangeran Puger]].
 
Nalika taun [[1670]] Mas Rahmat nyuwun bantuan [[Panembahan Rama]], sawijining guru spiritual saking [[kulawarga Kajoran]]. Panembahan Rama nepangaken bekastilas mantunipun, ingkang nama [[Trunajaya]] saking [[Madura]] minangka piranti pemberontakan Mas Rahmat.<ref name="universitastrunojoyomadura.blogspot.com">[http://universitastrunojoyomadura.blogspot.com/2010/05/pangeran-trunojoyo-menghadapi-kompeni.html]</ref>
 
Nalika taun [[1674]] dhateng kaum pelarian saking [[Makasar]] ingkang dipuntampik [[Amangkurat I]] nalika nyuwun sepethak lemah ing Mataram. Mendel-mendel Mas Rahmat maringi lemah ing désa Demung, sakket Besuki. Lajeng kagabung wonten ing pemberontakan [[Trunajaya]].<ref name="universitastrunojoyomadura.blogspot.com"/>
2.820

besutan