Kuran: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  1 taun kepungkur
→‎Kuran: Ndandani salah tik
(→‎Kuran: Ndandani paramasastra, Pranala ditambahaké)
Tenger: Besutan punsèl Besutan aplikasi punsèl Besutan aplikasi Android
(→‎Kuran: Ndandani salah tik)
Tenger: Besutan punsèl Besutan aplikasi punsèl Besutan aplikasi Android
{{Islam}}
'''Kuran''', '''Al-Qur'an''' utawa '''Qur'an''' ( [[Basa Arab]]: القرآن) punika kitab sucinipun agama [[Islam]]. Umat [[Islam]] pitados bilih Kuran punika pucuk lan panutuping wahyu [[Allah]] kanggé manungsa. Piwulang punika dipunwulangaken marang [[Muhammad]] kanthi lantaran Malaékat Jibril.
 
Manawi dipunrunut saking ngèlmu basa, Kuran punika tegesipun "wewacan" utawi "kang diwaca bola-bali." Ukara punika saking ''qara'a'' (قر أ) ingkang tegesipun "maca". Panggianing ukara punika saged dipunmangertosi ing ayat 17 lan 18 Surat Al-Qiyaamah.