Sunan Bayat: Béda antara owahan

710 bèt wis ditambahake ,  6 sasi kepungkur
tanpa ringkesan besutan
{{kembangkan}}
'''Sunan Tembayat''' utawa '''Kyai Ageng Pandhanarang''' ya iku AdipatiBupati [[Semarang]] kang kawentar sugih nanging banjur ninggal kamukten, gawe padhepokan ing [[Bayat, Klathèn|Tembayat]] lan nyebarake agama islam ing sakiwa tengene. Nanging ugi dipunsebut Sunan Bayat amargi anggènipun syiar agami wonten ing tlatah Bayat, saha pasareyanipun wonten ing Bayat.
 
[[Kategori:Tokoh Indonésia]]
 
== Asal usul Sunan Bayat ==
Sunan Bayat kacaritakake urip ing jaman Kasultanan Demak lan dadi murid Sunan Kalijaga. Nanging asal usul Sunan Bayat ana pira-pira versi :
 
Prabu Brawijaya wekasan kang ninggal kedhaton Majapahit, ana ing dalam ketemu Sunan Kalijaga. Sawise padha saresehan banjur Sunan Kalijaga ngaturi supaya madeg bupati ing Semarang sesilih Ki Pandhanarang
 
Miturur Serat Kandha, Ki Pandhanarang ya iku Radèn Made Pandhan, putra Radèn Sabrangwetan, wayah ratu ing Demak. Sawise Ki Pandhanarang seda banjur diganti putrane aran Raden Kaji, kaparingan nama Dipati Mangkubumi.<ref>{{Cite book|url=https://www.sastra.org/kisah-cerita-dan-kronikal/riwayat-dan-perjalanan/853-kyai-ageng-pandhanarang-soewignja-1938-552|title=Kjai Ageng Pandhanarang - 1938|last=Soewignja|language=jv}}</ref>
 
== Rujukan ==
{{stub}}
2.820

besutan