Insidious (filem sèri): Béda antara owahan

644 bèt wis ditambahake ,  7 sasi kepungkur
(→‎top: ganti isi, replaced: kahanan → kaanan)
(Gabung saka Insidious (filem seri))
 
'''''Insidious''''' iku filem seri horor Amerikah sing digawé FilmDistrict kajaba angka 3 dibabar déning Gramercy Pictures. Ana telung filem ing waralabané, ''[[Insidious (filem)|Insidious]]'' (2011), ''Insidious: Bab 2'' (2013), lan ''Insidious: Bab 3'' (2015), sing gunggung brutoné $357.7 yuta ing sakubenging dunya.
{{gabung|Insidious (filem seri)}}
'''''Insidious''''' iku filem seri horor Amerikah sing digawé FilmDistrict kajaba angka 3 dibabar déning Gramercy Pictures. Ana telung filem ing waralabané, ''[[Insidious (filem)|Insidious]]'' (2011), ''Insidious: Bab 2'' (2013), lan ''Insidious: Bab 3'' (2015), sing gunggung brutoné $357.7 yuta ing sakubenging dunya.
 
Loro filem sing pisanan nyaritakaké pasangan sing anaké ing kaanan koma tanpa sebab lan dadi perantara kanggo lelembut ing sana astral. Sawisé, pasangan iku diwedèni dhemit terus-terusan nganti dhemité éntuk sing dikarepké ya iku kauripan. Filem angka 3, uga nyaritakaké cenayang sing mbiyantu kulawarga mawa anak wedhoké ngundang roh. Kabèh jejer digambaraké minangka barkas-barkas kasus démonologi.
 
Loro filem sing pisanan disutradarani James Wan, déné filem angka 3né disutradarani Leigh Whannell, sing uga dadi panganggit naskah kanggo tiga filem iki. ''Insidious: Bab 3'' dibabar nalika 5 Juni 2015.
 
=== Kritik lan panampa uwong umum ===
{| class="wikitable sortable" style="width: 99%; text-align: center;"
! Film
! Rotten Tomatoes
! Metacritic
! CinemaScore
|-
| ''Insidious''
| 66% (168 ulasan)<ref name="Ics"/>
| 52 (30 ulasan)<ref name="Ics"/>
| B<ref name="Ics">{{Cite web}}</ref>
|-
| ''Insidious: Chapter 2''
| 39% (111 ulasan)<ref name="Ics"/>
| 40 (30 ulasan)<ref name="Ics"/>
| B+<ref name="Ics">{{Cite web}}</ref>
|-
| ''Insidious: Chapter 3''
| 58% (110 reviews)<ref name="Ics"/>
| 52 (26 ulasan)<ref name="Ics"/>
| B+<ref name="Ics">{{Cite web}}</ref>
|-
| '''Rata-rata'''<br>
| 54%
| 48
| B+
|}
 
== Rujukan ==
{{Reflist|30em}}
 
[[Kategori:Filem abasa Inggris]]
[[Kategori:Artikel Wiki Mrebawani]]
304

besutan