Wikipedia:Angkringan Tèhnis: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  2 sasi kepungkur
Tenger: Besutan sumber
Tenger: Besutan sumber
 
== Ngowahi mandhala aran #1 ==
{{kalacak|T252754|resolved}}
Sugeng énjing kanca-kanca. Adhédasar usulan saka kanca-kanca ing Grup WhatsApp lan Angkringan, aku duwé usulan kanggo ngerembug pira-pira mandhala aran ''(namespaces)'' sing dirasa durung trep tegesé. Pratélané ana ing ngisor iki:
 
=== Panganggo → Naraguna / Kang nganggo ===
<!--{{kunsel}}-->
{{kalacak|T252754|resolved}}
Wés pernah dirembug ana ing [[Wikipedia:Angkringan/Arsip_2016#Ganti_istilah_%22Dhiskusi%22_lan_%22Naraguna%22|kéné]], usulan kanggo ngganti tembung "Naraguna" teka saka mas {{u|Wirjadisastra}} amarga tembung iki rékan (serapan) saka basa Indonésia ''Pengguna'', dadiné raana nang bausastra Jawa. Sakliyané iku, tembung naraguna uga duwéni teges "cara nganggo", "sandhangan", lsp. saéngga bias.
Ing perkara iki, ana 2 tembung sing diusulké trep kanggo ngganti, yéku "Kang nganggo" lan "Naraguna". Tembung kapisan yéku "Kang nganggo" diusulké ana ing Grup WhatsApp lan nduwéni teges "Wong sing nganggo (Wikipédia)". Tembung iki uga mèmper karo tembung sing dinggo nang WikiBali (''Sang anganggé''). Tembung kapindha yéku "Naraguna". Berikut sitiran seka parembugan sadhurungé ngenani teges saka naraguna: {{quote|Tembung '''naraguna''' punika damelan kula adhedhasar ater-ater '''nara-''' ingkang ateges 'tiyang' lan '''guna''' ingkang ateges 'nggunakaké/nganggé'. Panganggénipun ater-ater '''nara-''' sampun umum ing babagan basa Jawi lan Indonésia kanggé ndamel tembung-tembung ingkang ateges 'tiyang'. Tuladhanipun '''narapidana''' ateges "tiyang kena pidana", '''narakarya''' ateges 'tiyang makarya' (''worker''), '''naranata''' ateges 'tiyang nata/mréntah' (''ruler'').}}
1.702

besutan