Wikipedia:Angkringan Tèhnis: Béda antara owahan

19.240 bèt wis dibusak ,  2 sasi kepungkur
arsip
Tenger: Besutan sumber
(arsip)
Tenger: Besutan sumber
 
{{/Pambuka}}__NEWSECTIONLINK__
 
== Jawa utawa Basa Jawa ==
{{kunsel}}
{{kalacak|T222524|resolved}}
Lur, iki rembug bab anggoné njenengi basa Jawa. Cak-cakané ana ing manéka situs Wikimedia kang macak basa Jawa mawa jeneng '''Basa Jawa'''. Dadi rembugan iki pamrihé bisa mbakokaké anggoné njenengi basa Jawa apiké cukup nganggo tembung '''Jawa''' thok apa pepakan '''Basa Jawa''' kaya kang wis ana. Yèn manut pakulinan ing Wikipédia, jeneng basa iku ora perlu ater-ater '''basa''', utawa langsung jeneng basané. Contoné '''basa Inggris''', iya cukup ditulis '''Inggris''' minangka jeneng basané. Dadi jenengé basa Jawa ing babagan iki beciké '''basa Jawa''' apa '''Jawa'''? [[Naraguna:Wirjadisastra|Wirjadisastra]] ([[Parembugan Naraguna:Wirjadisastra|rembugan]]) 5 April 2019 09.08 (UTC)
 
:Yèn aku condhong marang '''Jawa''', tanpa tembung '''basa'''. Yèn mangkono, mengko ing ''interwiki'' basa ing sisihé saben kaca artikel, cithakan, lsp. bakal katulis '''Jawa''' minangka jenengé basa Jawa, dudu '''Basa Jawa''' manèh. [[Naraguna:Wirjadisastra|Wirjadisastra]] ([[Parembugan Naraguna:Wirjadisastra|rembugan]]) 5 April 2019 09.19 (UTC)
::Kaya wiki basa àcèh yà? oràpapa. [[User:源あきら|<font color="SaddleBrown">ᬦᭀᬓᭀᬭᬶ</font>]][[User talk:源あきら|<font color="DarkOrange"><sup><small>ノコ</small></sup></font>]][[Istimewa:Kontribusi_pengguna/源あきら|<font color="DarkOrange"><sup><small>ーリ</small></sup></font>]] 5 April 2019 09.28 (UTC)
 
:::Iya, bakal kaya ngono Pak {{ping|源あきら}} [[Naraguna:Wirjadisastra|Wirjadisastra]] ([[Parembugan Naraguna:Wirjadisastra|rembugan]]) 5 April 2019 09.33 (UTC)
 
:Nek menurutku, cukup '''Jawa''' wae, Soale wikipedia iki terdiri seko basa2, makane tembung basa ra kudu ditulis meneh.[[Naraguna:Rifai muhammad22|Rifai muhammad22]] ([[Parembugan Naraguna:Rifai muhammad22|rembugan]]) 5 April 2019 10.00 (UTC)
 
:Miturut panemuku, bakal luwih becik '''Jawa''' waé ora prelu nganggo '''basa''' manèh. <span>🌱</span> [[User:Notanotheramy|Amy]] '''&middot;''' [[User talk:Notanotheramy|(Parembugan)]] 5 April 2019 16.00 (UTC)
 
=== Pasarujukan ===
* Sarujuk jeneng basa Jawa cukup '''Jawa''', ora perlu '''basa'''.
 
: {{sarujuk}} [[User:源あきら|<font color="SaddleBrown">ᬦᭀᬓᭀᬭᬶ</font>]][[User talk:源あきら|<font color="DarkOrange"><sup><small>ノコ</small></sup></font>]][[Istimewa:Kontribusi_pengguna/源あきら|<font color="DarkOrange"><sup><small>ーリ</small></sup></font>]] 5 April 2019 09.43 (UTC)
: {{sarujuk}} [[Naraguna:Wirjadisastra|Wirjadisastra]] ([[Parembugan Naraguna:Wirjadisastra|rembugan]]) 5 April 2019 10.02 (UTC)
: {{sarujuk}} [[Naraguna:Rifai muhammad22|Rifai muhammad22]] ([[Parembugan Naraguna:Rifai muhammad22|rembugan]]) 5 April 2019 12.43 (UTC)
: {{sarujuk}} <span>🌱</span> [[User:Notanotheramy|Amy]] '''&middot;''' [[User talk:Notanotheramy|(Parembugan)]] 5 April 2019 16.00 (UTC)
 
* Panggah nganggo '''basa''', dadi tetep '''Basa Jawa'''
:{{rampung|Per [https://phabricator.wikimedia.org/T222524 T222524]. [[User:N219|<font color="#099">''のこ''</font>]][[Special:Contributions/N219|<font color="#3C6">''こり ''</font> ]][[User talk:N219|<font style="text-decoration:blink;">''♫''</font>]] 25 Mèi 2020 14.25 (UTC)}}
{{kuntup}}
 
== Ganti logo ==
{{kunsel}}
{{kalacak|T251050|resolved}}
Logo Wikipédia Jawa tekan sapréné ora ajeg anggoné nganggo pitembungan. Saiki nganggo pitembungan ''Ènsiklopédhi bébas'', nanging kang luwih njawani satemené nganggo pitembungan ''Bauwarna Mardika''. Aku usul supaya logo kang saiki diganti mawa logo anyar ing ngisor iki kang luwih njawani tur kapitalisasiné bener.
 
[[File:Wikipedia-logo-v2-jv.svg|center]]
 
[[Naraguna:Wirjadisastra|Wirjadisastra]] ([[Parembugan Naraguna:Wirjadisastra|rembugan]]) 8 Juni 2019 12.31 (UTC)
 
=== Pasarujukan ===
* Sarujuk Logo Wikipédia Jawa '''diganti'''.
 
: {{sarujuk}} [[User:源あきら|<font color="SaddleBrown">ᬦᭀᬓᭀᬭᬶ</font>]][[User talk:源あきら|<font color="DarkOrange"><sup><small>ノコ</small></sup></font>]][[Istimewa:Kontribusi_pengguna/源あきら|<font color="DarkOrange"><sup><small>ーリ</small></sup></font>]] 8 Juni 2019 14.44 (UTC)
: {{sarujuk}} <span>🌱</span> [[User:Notanotheramy|Amy]] '''&middot;''' [[User talk:Notanotheramy|(Parembugan)]] 10 Juni 2019 03.56 (UTC)
: {{sarujuk}} [[Naraguna:S Rifqi|S Rifqi]] ([[Parembugan Naraguna:S Rifqi|rembugan]]) 10 Juni 2019 04.02 (UTC)
: {{sarujuk}} [[Naraguna:Danangtrihartanto|Danangtrihartanto]] ([[Parembugan Naraguna:Danangtrihartanto|rembugan]]) 10 Juni 2019 05.32 (UTC)
: {{sarujuk}} [[Naraguna:teguh.budi.u|teguh.budi.u]] ([[Parembugan Naraguna:teguh.budi.u|rembugan]])
: {{sarujuk}} [[Naraguna:Agathavidya|Agathavidya]] ([[Parembugan Naraguna:Agathavidya|rembugan]])
: {{sarujuk}} [[Naraguna:Rifai muhammad22|Rifai muhammad22]] ([[Parembugan Naraguna:Rifai muhammad22|rembugan]]) 15 Juni 2019 01.56 (UTC)
::{{rampung|Per [https://phabricator.wikimedia.org/T251050 T251050]. [[User:N219|<font color="#099">''のこ''</font>]][[Special:Contributions/N219|<font color="#3C6">''こり ''</font> ]][[User talk:N219|<font style="text-decoration:blink;">''♫''</font>]] 25 Mèi 2020 14.13 (UTC)}}
 
===Deployment===
The patch is scheduled to be deployed at 18:00–19:00 UTC. If there are issues after the deployment, communicate this in the #wikimedia-operations IRC channel. Add the #wikimedia-incident project to any relevant Phabricator task. Best, [[Naraguna:QEDK|QEDK]] ([[Parembugan Naraguna:QEDK|rembugan]]) 30 April 2020 14.14 (UTC)
:It was deployed right now. --[[Naraguna:QEDK|QEDK]] ([[Parembugan Naraguna:QEDK|rembugan]]) 4 Mèi 2020 11.39 (UTC)
:: Thankyou for your help. [[User:N219|<font color="#099">''のこ''</font>]][[Special:Contributions/N219|<font color="#3C6">''こり ''</font> ]][[User talk:N219|<font style="text-decoration:blink;">''♫''</font>]]「令和2年5月9日22時58分34秒」 9 Mèi 2020 13.58 (UTC)
{{kuntup}}
 
== Mandhala aran 'Astamiwa' dijawakaké dadi 'Mirunggan' ==
{{kunsel}}
{{kalacak|T234792|resolved}}
Sugeng sonten kanca-kanca. Aku kepéngin ngowahi mandhala aran 'Astamiwa' supaya dijawakaké dadi 'Mirunggan', jalaran tembung 'astamiwa' iku ora ana ing bausastra Jawa endi waé. Déné ing basa Jawa dhéwé ana tembung 'mirunggan' kang duwèni teges padha karo tembung 'istimewa' ing basa Indonésia. Nyuwun swara sarujuk-orané panjenengan. Tulis <nowiki>{{Vote|Y}}</nowiki> yèn sarujuk, tulis <nowiki>{{Vote|N}}</nowiki> yèn ora sarujuk, banjur diwènèhi tandha tangan (<nowiki>~~~~</nowiki>).
 
[[Naraguna:Sam Hidayat|Sam Hidayat]] ([[Parembugan Naraguna:Sam Hidayat|rembugan]]) 13 Sèptèmber 2019 09.20 (UTC)
 
: Iki tegesé saka bausastra:<br>'''mirungga''' kn. 3 (ut. mirunggan) wuwuhan kang mligi (nyebal saka adaté).<br>[[Naraguna:S Rifqi|S Rifqi]] ([[Parembugan Naraguna:S Rifqi|rembugan]]) 14 Sèptèmber 2019 02.00 (UTC)
 
=== Swara ===
* {{Vote|Y}} [[Naraguna:Sam Hidayat|Sam Hidayat]] ([[Parembugan Naraguna:Sam Hidayat|rembugan]]) 13 Sèptèmber 2019 09.20 (UTC)
* {{Vote|Y}} [[Naraguna:Gunarta|Gunarta]] ([[Parembugan Naraguna:Gunarta|rembugan]]) 13 Sèptèmber 2019 09.23 (UTC)
* {{Vote|Y}} [[Naraguna:Wirjadisastra|Wirjadisastra]] ([[Parembugan Naraguna:Wirjadisastra|rembugan]]) 13 Sèptèmber 2019 09.25 (UTC)
* {{Vote|y}} [[User:源あきら|<font color="SaddleBrown">ᬦᭀᬓᭀᬭᬶ</font>]][[User talk:源あきら|<font color="DarkOrange"><sup><small>ノコ</small></sup></font>]][[Istimewa:Kontribusi_pengguna/源あきら|<font color="DarkOrange"><sup><small>ーリ</small></sup></font>]] 13 Sèptèmber 2019 14.07 (UTC)
* {{Vote|Y}} [[Naraguna:S Rifqi|S Rifqi]] ([[Parembugan Naraguna:S Rifqi|rembugan]]) 14 Sèptèmber 2019 02.00 (UTC)
* {{Vote|Y}} [[Naraguna:Dandung Adityo Argo Prasetyo|Dandung Adityo Argo Prasetyo]] ([[Parembugan Naraguna:Dandung Adityo Argo Prasetyo|rembugan]]) 16 Sèptèmber 2019 12.53 (UTC)
* {{Vote|Y}} <span>🌱</span> [[User:Notanotheramy|Amy]] '''·''' [[User talk:Notanotheramy|(Parembugan)]] 16 Sèptèmber 2019 09.39 (UTC)
:{{rampung|Per [https://phabricator.wikimedia.org/T234792 T234792]. [[User:N219|<font color="#099">''のこ''</font>]][[Special:Contributions/N219|<font color="#3C6">''こり ''</font> ]][[User talk:N219|<font style="text-decoration:blink;">''♫''</font>]] 25 Mèi 2020 14.25 (UTC)}}
{{kuntup}}
 
== Yasa mandala aran Gapura lan Parembugan Gapura ==
{{kunsel}}
{{kalacak|T252343|resolved}}
Sugeng dalu kanca-kanca. Aku kepéngin nganakaké ''namespace'' ''Portal'' lan ''Portal talk'' (Ing basa Jawa: ''Gapura'' lan ''Parembugan Gapura'') amarga kekaroné durung ana nang WikiJawa. Ternyata kanggo nganakaké pangowahan kasebut dibutuhké konsénsus saka kanca-kanca. Dadi aku nyuwun tulung marang kanca-kanca kanggo nyarujuki usulan iki kanthi wuwuh <nowiki>{{Vote|Y}}</nowiki> nang ngisor kaya sing daklakoni. Aja lali tandha tangan. Matur nuwun. [[User:N219|<font color="#099">''のこ''</font>]][[Special:Contributions/N219|<font color="#3C6">''こり ''</font> ]][[User talk:N219|<font style="text-decoration:blink;">''♫''</font>]] 10 Mèi 2020 15.43 (UTC)
: Untuk menyetujui, silakan salin kalimat di dalam kurung berikut: (<nowiki>* {{Vote|Y}} ~~~~</nowiki>), kemudian tempelkan di bagian Panglumpuking swara.
 
=== Panglumpuking swara ===
* {{Vote|Y}} [[User:N219|<font color="#099">''のこ''</font>]][[Special:Contributions/N219|<font color="#3C6">''こり ''</font> ]][[User talk:N219|<font style="text-decoration:blink;">''♫''</font>]] 10 Mèi 2020 15.45 (UTC)
* {{vote|Y}} Wiwik P 10 Mèi 2020 15.54 (UTC)
* {{vote|Y}} [[Naraguna:Asri Nurhayati|Asri Nurhayati]] ([[Parembugan Naraguna:Asri Nurhayati|rembugan]]) 10 Mèi 2020 16.03 (UTC)
* {{vote|Y}} [[Naraguna:Nur Isrotun Nafisatulini|Nur Isrotun Nafisatulini]] ([[Parembugan Naraguna:Nur Isrotun Nafisatulini|rembugan]]) 10 Mèi 2020 16.07 (UTC)
* {{vote|Y}} [[Naraguna:Vera Tian S.F|Vera Tian S.F]] ([[Parembugan Naraguna:Vera Tian S.F|rembugan]]) 10 Mèi 2020 16.23 (UTC)
* {{vote|Y}} [[Naraguna:Wirjadisastra|Wirjadisastra]] ([[Parembugan Naraguna:Wirjadisastra|rembugan]]) 11 Mèi 2020 00.40 (UTC)
* {{Vote|Y}} [[Naraguna:Sabjan Badio|Sabjan Badio]] ([[Parembugan Naraguna:Sabjan Badio|rembugan]]) 11 Mèi 2020 02.21 (UTC)
* {{Vote|Y}} [[Naraguna:Naval Scene|Naval Scene]] ([[Parembugan Naraguna:Naval Scene|rembugan]]) 11 Mèi 2020 03.38 (UTC)
* {{Vote|Y}} [[Naraguna:Joseagush|Joseagush]] ([[Parembugan Naraguna:Joseagush|rembugan]]) 11 Mèi 2020 04.23 (UTC)
* {{vote|y}} [[User:DzakyAdinata|ꦄꦢꦶꦤꦠ]] ([[User talk:DzakyAdinata|rembugan]]) 11 Mèi 2020 05.07 (UTC)
* {{Vote|Y}} Semoga nantinya dirawat berkala. Portal adalah ruangnama yang paling terabaikan. [[Naraguna:RaymondSutanto|RaymondSutanto]] ([[Parembugan Naraguna:RaymondSutanto|rembugan]]) 11 Mèi 2020 05.16 (UTC)
* {{Vote|Y}} [[Naraguna:Gunarta|Gunarta]] ([[Parembugan Naraguna:Gunarta|rembugan]]) 11 Mèi 2020 07.30 (UTC)
* {{vote|Y}} [[Naraguna:A2613|A2613]] ([[Parembugan Naraguna:A2613|rembugan]]) 14 Mèi 2020 07.05 (UTC)
* {{Vote|Y}} — [[Naraguna:Labdajiwa|Labdajiwa]] ([[Parembugan Naraguna:Labdajiwa|rembugan]]) 23 Mèi 2020 18.58 (UTC)
::{{rampung|Per [https://phabricator.wikimedia.org/T252343 T252343]. [[User:N219|<font color="#099">''のこ''</font>]][[Special:Contributions/N219|<font color="#3C6">''こり ''</font> ]][[User talk:N219|<font style="text-decoration:blink;">''♫''</font>]] 25 Mèi 2020 14.18 (UTC)}}
{{kuntup}}
 
== Ngowahi mandhala aran #1 ==
* {{Vote|Y}} — [[Naraguna:Labdajiwa|Labdajiwa]] ([[Parembugan Naraguna:Labdajiwa|rembugan]]) 23 Mèi 2020 18.58 (UTC)
 
=== Panganggo → Naraguna / Kang nganggo ===
<!--{{kunsel}}-->
{{kalacak|T252754|resolved}}
Wés pernah dirembug ana ing [[Wikipedia:Angkringan/Arsip_2016#Ganti_istilah_%22Dhiskusi%22_lan_%22Naraguna%22|kéné]], usulan kanggo ngganti tembung "Naraguna" teka saka mas {{u|Wirjadisastra}} amarga tembung iki rékan (serapan) saka basa Indonésia ''Pengguna'', dadiné raana nang bausastra Jawa. Sakliyané iku, tembung naraguna uga duwéni teges "cara nganggo", "sandhangan", lsp. saéngga bias.
Ing perkara iki, ana 2 tembung sing diusulké trep kanggo ngganti, yéku "Kang nganggo" lan "Naraguna". Tembung kapisan yéku "Kang nganggo" diusulké ana ing Grup WhatsApp lan nduwéni teges "Wong sing nganggo (Wikipédia)". Tembung iki uga mèmper karo tembung sing dinggo nang WikiBali (''Sang anganggé''). Tembung kapindha yéku "Naraguna". Berikut sitiran seka parembugan sadhurungé ngenani teges saka naraguna: {{quote|Tembung '''naraguna''' punika damelan kula adhedhasar ater-ater '''nara-''' ingkang ateges 'tiyang' lan '''guna''' ingkang ateges 'nggunakaké/nganggé'. Panganggénipun ater-ater '''nara-''' sampun umum ing babagan basa Jawi lan Indonésia kanggé ndamel tembung-tembung ingkang ateges 'tiyang'. Tuladhanipun '''narapidana''' ateges "tiyang kena pidana", '''narakarya''' ateges 'tiyang makarya' (''worker''), '''naranata''' ateges 'tiyang nata/mréntah' (''ruler'').}}
==== Panglumpuking swara (Naraguna → Naraguna) ====
*{{vote|Y}} Wiwik P 11 Mèi 2020 02.27 (UTC)
*{{vote|Y}} Yén aku milih "naraguna", soalé tembunge luwih apik disawang lan luwih ringkes ketimbang "Kang nganggo". [[User:N219|<font color="#099">''のこ''</font>]][[Special:Contributions/N219|<font color="#3C6">''こり ''</font> ]][[User talk:N219|<font style="text-decoration:blink;">''♫''</font>]] 11 Mèi 2020 02.41 (UTC)
* {{Vote|Y}} Naraguna luwih gampang ditengeri [[Naraguna:Gunarta|Gunarta]] ([[Parembugan Naraguna:Gunarta|rembugan]]) 11 Mèi 2020 07.32 (UTC)
*{{vote|Y}} [[Naraguna:Sam Hidayat|Sam Hidayat]] ([[Parembugan Naraguna:Sam Hidayat|rembugan]]) 11 Mèi 2020 14.16 (UTC)
* {{vote|y}} luwih ringkes. [[User:DzakyAdinata|ꦄꦢꦶꦤꦠ]] ([[User talk:DzakyAdinata|rembugan]]) 11 Mèi 2020 14.20 (UTC)
* {{Vote|Y}} — [[Naraguna:Labdajiwa|Labdajiwa]] ([[Parembugan Naraguna:Labdajiwa|rembugan]]) 23 Mèi 2020 18.58 (UTC)
 
==== Panglumpuking swara (Naraguna → Kang nganggo) ====
*{{vote|Y}} [[Naraguna:Nurhasanah18|Nurhasanah18]] ([[Parembugan Naraguna:Nurhasanah18|rembugan]]) 11 Mèi 2020 03.36 (UTC)
:{{rampung|Sidané nganggo Naraguna (Per [https://phabricator.wikimedia.org/T252754 T252754]). [[User:N219|<font color="#099">''のこ''</font>]][[Special:Contributions/N219|<font color="#3C6">''こり ''</font> ]][[User talk:N219|<font style="text-decoration:blink;">''♫''</font>]] 25 Mèi 2020 14.25 (UTC)}}
===== Komèntar liyané =====
* {{komentar}} Iki isih akèh sing durung diganti. Contoné ning judul lan ''tab'' kaca naraguna, ''sidebar'' bagian piranti, [[Mirunggan:Preferensi|preferensi]], [[:Kategori:Panganggo]], lan liyané sing mesthi isih akèh sing durung kasebut. — [[Naraguna:Labdajiwa|Labdajiwa]] ([[Parembugan Naraguna:Labdajiwa|rembugan]]) 25 Mèi 2020 16.51 (UTC)
: Yèn kowé péngin mèlu mbesut lan nambahi aran-aran anyar ing ndhuwur, kowé bisa menyang https://translatewiki.net/w/i.php?title=Special:Translate&group=mediawiki&language=jv&filter=translated&action=translate. — [[Naraguna:Labdajiwa|Labdajiwa]] ([[Parembugan Naraguna:Labdajiwa|rembugan]]) 26 Mèi 2020 03.16 (UTC)
<!--{{kuntup}}-->
 
== Ngowah UTC menyang WIK ==
{{kunsel}}
Aku usul kanggo ngowah wektu baku Wikipedia Jawa saka UTC menyang [[Wektu Indonésia bagéyan Kulon|WIK]] (UTC+07.00 (Asia/Jakarta)) amarga akéh-akéhé naraguna WikiJawa ana ing Indonésia mirunggané bagéyan kulon. Kanthi ngowah wektu baku, wektu nang tapak asma bakal otomatis nganggo wektu WIK. [[User:N219|<font color="#099">''のこ''</font>]][[Special:Contributions/N219|<font color="#3C6">''こり ''</font> ]][[User talk:N219|<font style="text-decoration:blink;">''♫''</font>]] 11 Mèi 2020 02.29 (UTC)
: Tambahan: Wikipédia Acèh lan Bali uga nglakoni hal sing padha (mindah wektu baku saka UTC menyang WIK/WIT). [[User:N219|<font color="#099">''のこ''</font>]][[Special:Contributions/N219|<font color="#3C6">''こり ''</font> ]][[User talk:N219|<font style="text-decoration:blink;">''♫''</font>]] 13 Mèi 2020 13.35 (UTC)
*{{vote|Y}} Wiwik P 11 Mèi 2020 02.35 (UTC)
*{{vote|Y}} [[User:N219|<font color="#099">''のこ''</font>]][[Special:Contributions/N219|<font color="#3C6">''こり ''</font> ]][[User talk:N219|<font style="text-decoration:blink;">''♫''</font>]] 11 Mèi 2020 04.07 (UTC)
*{{vote|N}} Ora pantes yen kita ngganti wektu internasional karo wektu lokal, amarga ana naraguna/pembaca sing ana ing macem-macem wilayah ing Indonesia (Sumatra, Jawa, Bali, Papua). [[User:DzakyAdinata|ꦄꦢꦶꦤꦠ]] ([[User talk:DzakyAdinata|rembugan]]) 13 Mèi 2020 05.19 (UTC)
*{{vote|N}} Per {{u|DzakyAdinata}}. Ditambah UTC iku pénak dadi pathokan kanggo diaspora ning luar negeri ketimbang UTC+7. — [[Naraguna:Labdajiwa|Labdajiwa]] ([[Parembugan Naraguna:Labdajiwa|rembugan]]) 23 Mèi 2020 19.06 (UTC)
: {{rampung|konsénsus dipungkasi. tetep nganggo UTC. kanggo ngowahi wektu baku menyang WIK, bisa lewat [[Mirunggan:Preferensi|Pilalan]] saben-saben naraguna. nuwun. [[User:N219|<font color="#099">''のこ''</font>]][[Special:Contributions/N219|<font color="#3C6">''こり ''</font> ]][[User talk:N219|<font style="text-decoration:blink;">''♫''</font>]] 25 Mèi 2020 14.07 (UTC)}}
{{kuntup}}
 
== Yasa anak kaca ing Wikipedia:Angkringan ==
{{kunsel}}
Aku usul kanggo gawé anak kaca kayata WBI lan Wikipedia Sunda ana ing kéné. Dadi mengko ana angkringan kanggo masalah kawicaksanaan, téknis, basa, lsp. saéngga ora umyeg-umyegan kaya saiki (kabéh prakara diudur dadi siji nang kéné). [[User:N219|<font color="#099">''のこ''</font>]][[Special:Contributions/N219|<font color="#3C6">''こり ''</font> ]][[User talk:N219|<font style="text-decoration:blink;">''♫''</font>]] 11 Mèi 2020 04.14 (UTC)
 
==== Panglumpukan Swara ====
* {{Vote|Y}} — [[Naraguna:Labdajiwa|Labdajiwa]] ([[Parembugan Naraguna:Labdajiwa|rembugan]]) 3 Mèi 2020 22.33 (UTC)
* {{Vote|Y}} Ben pitakonan bisa keparo-paro miturut bab sing ditakoni. [[Naraguna:Symphonium264|Symphonium264]] ([[Parembugan Naraguna:Symphonium264|rembugan]]) 4 Mèi 2020 04.09 (UTC)
* {{Vote|Y}} Sumangga Mas. Kala rumiyin dipun damel nyatunggal makaten amargi rembag ing Angkringan dèrèng kathah. [[Naraguna:Wirjadisastra|Wirjadisastra]] ([[Parembugan Naraguna:Wirjadisastra|rembugan]]) 4 Mèi 2020 13.19 (UTC)
* {{Vote|Y}} [[Naraguna:DzakyAdinata|DzakyAdinata]] ([[Parembugan Naraguna:DzakyAdinata|rembugan]]) 5 Mèi 2020 10.25 (UTC)
* {{vote|Y}} [[User:N219|<font color="#099">''のこ''</font>]][[Special:Contributions/N219|<font color="#3C6">''こり ''</font> ]][[User talk:N219|<font style="text-decoration:blink;">''♫''</font>]] 11 Mèi 2020 04.15 (UTC)
* {{vote|Y}} [[Naraguna:Joseagush|Joseagush]] ([[Parembugan Naraguna:Joseagush|rembugan]]) 11 Mèi 2020 04.23 (UTC)
*{{vote|Y}} Wiwik P 11 Mèi 2020 05.25 (UTC)
*​​​{{vote|Y}} [[Naraguna:Sam Hidayat|Sam Hidayat]] ([[Parembugan Naraguna:Sam Hidayat|rembugan]]) 11 Mèi 2020 13.29 (UTC)
: {{rampung|[[User:N219|<font color="#099">''のこ''</font>]][[Special:Contributions/N219|<font color="#3C6">''こり ''</font> ]][[User talk:N219|<font style="text-decoration:blink;">''♫''</font>]] 12 Mèi 2020 16.58 (UTC)}}
{{kuntup}}
 
== Kaca utama ==
 
Ing kaca utama ana ''bug'' ing bagian "Wikipédia iku apa?". Sanajan wis mlebu log, tapi isih ana tombol "Mlebu" lan teks "Wis duwé akun? Mangga mlebu log." ing ngisore. Iku kudune otomatis didhelikake. — [[Naraguna:Labdajiwa|Labdajiwa]] ([[Parembugan Naraguna:Labdajiwa|rembugan]]) 24 Mèi 2020 07.27 (UTC)
: Kosék. Bukané aket mbiyèn mémang raana perubahan? Maksudku, kuwi memang dudu tetuma (?) [[User:N219|<font color="#099">''のこ''</font>]][[Special:Contributions/N219|<font color="#3C6">''こり ''</font> ]][[User talk:N219|<font style="text-decoration:blink;">''♫''</font>]] 25 Mèi 2020 13.56 (UTC)
:: {{re|N219}} Iku kayaké nyalin kode saka kaca utama WBI vèrsi lawas ([[:id:Wikipedia:Arsip_halaman_utama/2020/01/01]] v. [[Cithakan:Kacautama/Sambutan]]). Ning WBI sawisé login bagian iku ya ilang. — [[Naraguna:Labdajiwa|Labdajiwa]] ([[Parembugan Naraguna:Labdajiwa|rembugan]]) 25 Mèi 2020 16.30 (UTC)
 
== Ngowahi jeneng kaca-kaca Mirunggan ==
1.702

besutan