Pandhémi koronavirus 2019 ing Indonésia: Béda antara owahan

(fix)
Kanggo medhot panularan virus, pamaréntah Indonésia dhawuh kanggo sinau ana ing omah. Kamenterian Pawiyatan lan Kabudayan (Kemendikbud) ngetoaké program ''Belajar dari Rumah'' minangka salah siji cara kanggo sinau ana omah ing tengah pandhémi ''Coronavirus Disease'' (COVID-19). Kemendikbud nggandèng Televisi Republik Indonesia ([[TVRI]]) kanggo nyiaraké program iki. Program iki diwiti nalika 9 April 2020. Program iki bisa ditonton ana ing TV saben dina Senin nganti Jemuwah, lan matèri kanggo sinau saka sawenèh tataran saka PAUD saka SMA/SMK lan program ndidik anak. Dina Setu lan Akad disuguhaké acara budaya lan gelar wicara kang bahas kabudayan, filem cekak, lan kagiyatan budaya Indonésia.<ref>{{Cite web|url=https://www.liputan6.com/news/read/4225574/kemendikbud-gandeng-tvri-soal-program-belajar-dari-rumah-ini-jadwal-acaranya|title=Kemendikbud Gandeng TVRI soal Program Belajar dari Rumah, Ini Jadwal Acaranya|last=Liputan6.com|date=2020-04-12|website=liputan6.com|language=id|access-date=2020-06-01}}</ref> Sakliyané iku, sawenèh pawiyatan luhur ing Indonésia ngetrepaké kuliah daring (''online'').<ref>{{Cite web|url=https://mediaindonesia.com/read/detail/311137-pendidikan-indonesia-di-tengah-pandemi-covid-19|title=Pendidikan Indonesia di Tengah Pandemi Covid-19|last=developer|first=mediaindonesia com|date=2020-05-08|website=mediaindonesia.com|language=id|access-date=2020-06-01}}</ref>
=== Sosial-Ékonomi ===
Salah siji masalah kang diadepi ing tengahé pageblug ya iku langkané masker, ''hand sanitizer,'' lan piranti pelindhung awak (APD), lan piranti medis liyané. Kadadéyan iki nyebabaké ''panic buying'' lan sawenèh wong numpuk piranti kaséhatan, lan nyebabaké barang-barang mau langka.<ref>{{Cite web|url=https://www.suara.com/yoursay/2020/04/03/160540/ancaman-sanksi-bagi-siapa-pun-penimbun-masker|title=Ancaman Sanksi Bagi Siapa pun Penimbun Masker|date=2020-04-03|website=suara.com|language=id|access-date=2020-06-01}}</ref> Miturut, anggota ''Dewan Penasihat Himpunan Penyewa Pusat Perbelanjaan Indonesia'' (Hippindo) Tutum Rahanta ''panic buying'' Indonésia kaperang dadi telu. Kang kapisan ya iku 2 Maret 2020 nalika Presidhèn Joko Widodo mbiyawarakaké loro kasus positif COVID-19 ing Indonésia. Kaloro, ''panic buying'' tanggal 14 Maret 2020, nalika naana anjuran kerja ing omah lan dipreiaké kagiyatan sinau ing sekolah rong minggu. Katelu, ing tanggal 19 Maret 2020, nalika kasus kacatherkacathet COVID19 ing Indonésia ngancik 325 lan 25 kang ninggal.<ref>{{Cite web|url=https://www.cnbcindonesia.com/news/20200320104453-4-146366/peritel-blak-blakan-ada-3-kali-panic-buying-gegara-corona|title=Peritel Blak-Blakan Ada 3 Kali Panic Buying Gegara Corona|last=Putri|first=Cantika Adinda|website=news|language=id-ID|access-date=2020-06-01}}</ref>
 
=== Papan wisata dan panglipuran ===
3.583

besutan