Pandhémi koronavirus 2019 ing Indonésia: Béda antara owahan

 
== Kadadéan ==
Tanggal 2 Fèbruari 2020 pamaréntah Indonésia methuk 243 wong warga negara Indonésia saka Wuhan, Cina. Wong-wong mau banjur dipanggonké ing Kapuloan Natuna, lan araora ana kang nandang COVID-19. Kasus kapisan kang kacathet ing Indonésia dibiyawarakaké déning Prèsidèn [[Joko Widodo]] nalika 2 Maret 2020. Pasien iku ketularan warga Jepang nalika ing Malaysia. Pasien iku cacah loro lan manggon ing [[Depok|Dépok]], banjur dirawat ing Griya Sakit Panyakit Infèksi Sulianti Saroso, [[Kutha Administrasi Jakarta Lor|Jakarta Lor]].<ref>{{Cite web|url=https://nasional.kompas.com/read/2020/03/03/06314981/fakta-lengkap-kasus-pertama-virus-corona-di-indonesia|title=Fakta Lengkap Kasus Pertama Virus Corona di Indonesia Halaman all|last=Media|first=Kompas Cyber|website=KOMPAS.com|language=id|access-date=2020-06-01}}</ref> Kasus kang ninggal kapisan nalika 11 Maret 2020 ing Griya Sakit Moewardi, Surakarta.<ref>{{Cite web|url=https://www.kompas.com/tren/read/2020/03/13/120826665/satu-pasien-isolasi-yang-meninggal-di-rsud-moewardi-solo-positif-corona|title=Satu Pasien Isolasi yang Meninggal di RSUD Moewardi Solo Positif Corona|last=Media|first=Kompas Cyber|website=KOMPAS.com|language=id|access-date=2020-06-01}}</ref>
 
== Akibat ==
3.583

besutan