Gela: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  1 taun kepungkur
c
sithik
c (sithik)
 
}}
 
'''Gela''' iku sawijining [[kutha]] ing [[Provinsi Caltanissetta]], [[Sisilia]], nagara [[Italia]] kanthi sing ndunungi cacahé 77,261 jiwa. IkuGela 'iku koloni Yunani, diyasa ing 689 SM déning wong-wong sing teka ing Pulo Rhodes lan Yunani. Iku dirusak ing 282 SM déning Mamertines, asmane iki asalé saka allahDéwa Mars lan iku bala prajurit mercenarybayaran layanan ing Syracuse<ref>Emanuele Zuppardo-Salvatore Piccolo, ''Terra Mater: sulle Sponde del Gela greco'', Betania Editrice, Caltanissetta (2005).</ref>.
 
== Komunitas tangga ==