Barcelona: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  1 sasi kepungkur
tanpa ringkesan besutan
[[Gambar:Localització_de_Barcelona.png|thumb|right|250px|Lokasi Barcelona]]
[[Gambar:Barcelona collage.JPG|thumb|right|Barcelona]]
'''Barcelona''' iku sawijining [[kutha]] ing [[Spanyol]] lan minangka kutha krajan wewengkon otonom [[Katalonia]] utawa [[Catalunya]]. Didegaké taun [[230 SM]], kutha iki dadi gladri arsitèktur lan dekorasi gaya [[modernis]] lan [[Art Nouveau]] (seni gagrag anyar). Kuil-kuil lan wangunan karya arsitek [[Antonio Gaudi]], gréja abad pertengahan, sisa témbok [[Romawi]] lan plaza sarta panggonan wong-wong mlaku-mlaku kabèh istimewa. Disebut "Parisé Spanyol" déning [[Hans Christian Andersen]] amarga kaéndahan lan sugih warisan budaya, Barcelona ngéntukaké manè kajayaané liwat status otonomi sarta ditampané budaya [[Katalonia]] sajeroning karajan [[Spanyol]].
 
Cacahing sing ndunungi wewengkon pusat kutha ya iku 1.583.000 jiwa ([[2003]]). Bebarengan karo wewengkon ing saubengé, sing ndunungi gunggung 4.042.000 jiwa ([[2000]]). Padunung ing [[wewengkon metropolitan]] (kutha lan kutha-kutha satelit) ya iku 4.667.000 ([[2003]]). Jembar wewengkoné ya iku 100,4 km² kanthi kapadhetan 15.764/km² ([[2001]]).
[[Gambar:Localització_de_Barcelona.png|thumb|right|250px|Lokasi Barcelona]]
[[Gambar:Barcelona collage.JPG|thumb|right|Barcelona]]
 
== Géografi ==
3.583

besutan