Jeruju: Béda antara owahan

471 bèt wis ditambahake ,  2 sasi kepungkur
nglebokake cithakan
c
(nglebokake cithakan)
 
{{Speciesbox
[[Gambar:Acanthus ilicifolius L. (2445910272).jpg|jmpl|Kembang Jeruju]]
|image = Acanthus_ilicifolius_fruit.jpg
|image_caption =
|status = LC
|status_system = IUCN3.1
|status_ref = <ref name=iucn>{{cite iucn|author=Juffe Bignoli, D.|title=''Acanthus ilicifolius''|volume=2011|page=e.T168780A6536949|year=2011|doi=10.2305/IUCN.UK.2011-1.RLTS.T168780A6536949.en}}</ref>
|genus = Acanthus
|species = ilicifolius
|authority = [[Carl Linnaeus|L.]]
|synonyms = *''Acanthus ebracteatus'' Vahl var. ''xiamenensis'' <small>(R.T.Zhang) C.Y.Wu & C.C.Hu</small>
*''Acanthus xiamensis'' <small>R.T.Zhang</small>
}}
'''Jeruju''' (''Acanthus ilicifolius'') inggih menika salah satunggaling tetuwuhan taunan saking kulawarga ''Acanthaceae''. Dhuwuripun saged 1 méter saha gadhah galih ngayu. Godhongipun Jeruju gadhah eri warni ijem radhi kuning dawanipun 5-15 cm saha amba 3-18 cm. Tanduran menika gadhah kembang warni ungu tuwa kanthi tekstur kang lunyu. Wohipun awujud kapsul warni ijem.<ref>{{Cite book|title=Mengenal Tumbuhan Berbahaya di sekitar kita|last=Widiyastuti|first=Yuli|publisher=Balai Besar Penelitian dan Pengembangan Tanaman Obat dan Obat Tradisional|year=2009|isbn=978-979-985722-4|location=Tawangmangu Karanganyar|pages=}}</ref>