Perang Dipanegara: Béda antara owahan

182 bèt wis dibusak ,  2 sasi kepungkur
tanpa ringkesan besutan
|casualties3='''Tentara lan padunung''':<br />200.000 kurban jiwa <ref name="jaap"/><ref>Eric Oey: ''Java'', Volume 3, Tuttle Publishing, 2000, ISBN 9625932445, [http://books.google.com/books?ei=8CCtT5moPIbb4QShvLHIDA&hl=de&id=YA3TNeNUfkAC&dq=Java+War+1825+200000&q=%22the+rebellion+resulted+in+about%22#v=snippet&q=%22the%20rebellion%20resulted%20in%20about%22&f=false page 146]</ref><ref>Renate Loose, Stefan Loose, Werner Mlyneck: ''Travel Handbuch Bali& Lombok'', CQ Press, 2010, ISBN 0872894347, [http://books.google.com/books?ei=fxytT-x0jM_hBIn5icoM&hl=de&id=Sus8pi0Uei8C&dq=Java+War+1825+000&q=%22javaner+w%C3%A4hrend+des+kriegs+umkamen%22#v=snippet&q=%22javaner%20w%C3%A4hrend%20des%20kriegs%20umkamen%22&f=false page 61].</ref><ref>Dan La Botz: ''Made in Indonesia: Indonesian Workers Since Suharto'', South End Press, 2001, ISBN 0896086429, [http://books.google.com/books?ei=5COtT7HLCoTl4QS_1uzyCw&hl=de&id=bUPirRox6VsC&dq=Java+War+1825+200000+massacre&q=%22dutch+must+also+have+killed+tens+of+thousands%22#v=snippet&q=%22dutch%20must%20also%20have%20killed%20tens%20of%20thousands%22&f=false page 69].</ref>
|}}
[[Gambar:Nicolaas Pieneman - The Submission of Prince Dipo Negoro to General De Kock.jpg|right|thumb|Lukisan Prastawa ''Penangkapan'' Pangeran Diponegoro déning Nicolaas Pieneman]]
 
'''Perang Dipanagara''' ([[Basa Inggris]]:''The Java War'', [[Basa Walanda]]: ''De Java Oorlog''), iku perang gedhé lan suwé, ya iku sajeroning limang taun (1825-1830) kang kadadéan ing [[Jawa]], [[Hindia Walanda]] (saiki [[Indonésia]]), antara wadyabala panjajah Walanda ing sangisoré pimpinan [[Jendral De Kock]]<ref>[http://members.tripod.com/l32central/prakyat.htm Perlawanan Rakyat Indonésia], diakses 9 April 2008</ref> nglawan kang ndunungi pribumi kang dibawahi pangeran Yogyakarta kang asmané [[Pangeran Diponegoro]]. Sajeroning perang iki wis akèh banget kang dadi kurban, wujud jiwa lan bandha. Dhokumèn-dhokumèn Walanda kang dikutip para ahli sajarah, nyebutaké yèn watara 200.000 jiwa rakyat kang dadi kurban. Sawetara iku ing pihak serdadu Walanda, kurban tewas cacahé 8.000.
3.583

besutan