Kasultanan Mataram: Béda antara owahan

605 bèt wis ditambahake ,  5 sasi kepungkur
→‎Pungkasaning Mataram: Ndandani salah tik
(→‎Raja-raja: Pranala ditambahaké)
Tenger: Besutan punsèl Besutan aplikasi Android Besutan aplikasi punsèl
(→‎Pungkasaning Mataram: Ndandani salah tik)
Tenger: Besutan punsèl Besutan aplikasi Android Besutan aplikasi punsèl
 
*[[Pakubuwana I]]
 
==PungkasaningMundure Kasultanan Mataram==
Kasultanan Mataram nemoni jaman keemasan nalika jumenenge [[Sultan Agung]]. Nanging sapungkure banjur wiwit mundur nalika anané peperangan rebutan kuwasa wiwit jaman Amangkurat II. Kadhaton Mataram ing kabedhah lan pindhah saka Plèrèt, Karta, Kartasura lan pungkasané ngalih ing Surakarta. Anane peperangan iki dadi luwih ruwet amarga anané VOC, kramane Trunajaya lan kramane bangsa Cina saka Batavia. Kukupan Mataram kang wis kasil nelukaké bang wetan (Surabaya lan Pasuruan), dhaérah pasisir lor lan bang kulon (Banyumas) akèh kang padha ngalih dadi kukupane Walanda.
Kasultanan Mataram bubar liwatnalika anané [[Prajanjèn Giyanti]] kang mecahnyigar Mataram dadi negara 2 ya iku [[Kasunanan Surakarta]] lan [[Kasultanan Yogyakarta|Kasultanan Ngayogyakarta]].
 
== Uga delengen ==
2.820

besutan