Maroko: Béda antara owahan

907 bèt wis ditambahake ,  3 sasi kepungkur
nambahi sithik
(nambahi sithik)
(nambahi sithik)
}}[[Gambar:Maroc_carte.gif|Maroko before 1975|thumb|280px]]
'''Karajan Maroko''' ([[basa Arab]]: المملكة المغربية) iku [[nagara]] ing sisih kulon-lor [[Afrika]] kang ndarbèni garis pasisir kang dawa, cedhak [[Samudra Atlantik]] kang mujur ngliwati [[Selat Gibraltar]] nganti tekan [[Laut Tengah]]. Maroko [[Pencaplokan|nyaplok]] [[Sahara Kulon]] taun [[1975]], nanging prastawa mau durung diakoni kanthi global. Kutha krajané [[Rabat]] lan kutha kang paling gedhé ya iku [[Kasablanka]].<ref name="Abun-Nasr1987">{{cite book|url=https://books.google.com/books?id=jdlKbZ46YYkC|title=A History of the Maghrib in the Islamic Period|author=Jamil M. Abun-Nasr|date=20 August 1987|publisher=Cambridge University Press|isbn=978-0-521-33767-0}}</ref> Ambané wewengkon Maroko udakara {{Convert|710,850|km2|abbr=on}} lan cacah wongé luwih saka 36 yuta.
 
Agama kang penganuté paling akèh ya iku agama [[Islam]], lan basa resminé [[basa Arab]]. [[Basa Berber]] uga minangka basa resminé kang diakoni ing taun 2011,<ref>{{Cite book|url=https://books.google.com/?id=R_rpCgAAQBAJ&pg=PA50|title=Libya in the Arab Spring: The Constitutional Discourse since the Fall of Gaddafi|last=Schnelzer|first=Nadine|date=10 November 2015|publisher=Springer|isbn=9783658113827}}</ref> amarga sadurungé wis dadi basa resmi utawa basa asliné wong-wong ing Maroko sadurungé panelukan Muslim ing abad kapitu ''C.E.''<ref>Rodd, Francis. "Kahena, Queen of the Berbers: "A Sketch of the Arab Invasion of Ifriqiya in the First Century of the Hijra" Bulletin of the School of Oriental Studies, University of London, Vol. 3, No. 4, (1925)</ref> Salah sawijining dhialèk basa Arab kang dituturaké ing Maroko, sinebut ''Darija'', lan uga [[basa Prancis]] uga akèh kang nuturaké.
 
== Uga delengen ==