Rambut pubis: Béda antara owahan

949 bèt wis ditambahake ,  3 sasi kepungkur
jembut
(Removing Pubic_hair_teen.jpg, it has been deleted from Commons by Jcb because: per c:Commons:Deletion requests/Files uploaded by Trympeterter.)
(jembut)
Rambut pubis (utawa jembut) ikuyaiku rambut awak terminal sing anaditemokake ing ngarepwilayah lankelamin ugaremaja wataramanungsa alatlan kelaminwong diwasa. SanajanRambute rambuteana apiking wissaubengé thukul wiwitlan kanakjinis-kanak,jinis rambuteseks pubiclan anyarkadhangkala singana anyaring tuwuhsisih ingndhuwur remajapaha. Ing wilayah pubis ngubengi balung pubis, akibatdikenal sakakanthi ningkataketembelan hormonpubis. Rambut pubis androgenditemokake ing kulitscrotum ing sekitarlanang kelaminlan vulva ing wanita.
 
Sanajan rambut vellus sing apik saiki ana ing wilayah kasebut nalika bocah cilik, rambut pubis dianggep dadi rambut sing luwih abot, luwih dawa lan coarser sing berkembang sajrone akil baligh minangka efek kenaikan androgen ing lanang lan estrogen ing wanita. Rambut pubis beda karo rambut liyane ing awak lan karakteristik sekunder. Akeh budaya nganggep rambut pubis minangka erotis, lan ing paling budaya rambut pubis ana hubungane karo alat kelamin, sing prelu lanang lan wanita ngarep-arep bisa dilindhungi. Ing sawetara kabudayan, dadi pakewuh kanggo rambut pubis bisa dibuwang, utamane para wanita; praktik kasebut dianggep minangka bagian saka kebersihan pribadi. Ing budaya liya, cahya rambut pubis (umpamane, nalika nganggo klambi renang) bisa dianggep ora nyenengake utawa ngisin-isini lan mula dipotong utawa digunakake gaya supaya ora katon.
<br />
Naraguna anonim