Rambut pubis: Béda antara owahan

1.093 bèt wis ditambahake ,  3 sasi kepungkur
jembut saka wiki Inggris
(jembut)
(jembut saka wiki Inggris)
 
Sanajan rambut vellus sing apik saiki ana ing wilayah kasebut nalika bocah cilik, rambut pubis dianggep dadi rambut sing luwih abot, luwih dawa lan coarser sing berkembang sajrone akil baligh minangka efek kenaikan androgen ing lanang lan estrogen ing wanita. Rambut pubis beda karo rambut liyane ing awak lan karakteristik sekunder. Akeh budaya nganggep rambut pubis minangka erotis, lan ing paling budaya rambut pubis ana hubungane karo alat kelamin, sing prelu lanang lan wanita ngarep-arep bisa dilindhungi. Ing sawetara kabudayan, dadi pakewuh kanggo rambut pubis bisa dibuwang, utamane para wanita; praktik kasebut dianggep minangka bagian saka kebersihan pribadi. Ing budaya liya, cahya rambut pubis (umpamane, nalika nganggo klambi renang) bisa dianggep ora nyenengake utawa ngisin-isini lan mula dipotong utawa digunakake gaya supaya ora katon.
 
Bentuk rambut pubis minangka nanggepi tingkat testosteron sing tambah ing bocah-bocah wadon lan bocah lanang. Fikel folikel rambut sing ana lan stimulasi ing wilayah sensitif androgen ngembangake rambut pubis. Skala Tanner nggambarake lan ngitung pangembangan rambut pubis. Sadurunge wiwitan pubertas, wilayah kelamin lanang lan bocah wadon duwe rambut vellus sing apik banget (tahap 1). Ing wiwitan pubertas, awak ngasilake tingkat hormon seks sing saya tambah, lan minangka tanggapan, kulit ing wilayah kelamin wiwit ngasilake kulit sing luwih kandel lan luwih cepet, asring dadi rambut, rambut kanthi tingkat wutah sing luwih cepet. Serangan pembangunan rambut pubis diarani pubarche.
 
Ing lanang, rambut pubis sing sepisanan katon kaya sawetara rambut cilik sing biasane tipis ing skrotum utawa ing sisih ndhuwur zakar (tahap 2). Sajrone setaun, rambut ing pangkal zakar akeh banget (tahap 3). Sajrone 3 nganti 4 taun, rambut ngisi area kemaluan (tahapan 4) lan dadi luwih kandel lan luwih peteng, lan nganti 5 taun ngluwihi pupu sing cedhak lan ndhuwur weteng menyang umbilik (tahap 5).
Naraguna anonim