Rambut pubis: Béda antara owahan

1.730 bèt wis ditambahake ,  3 sasi kepungkur
jembut saka wiki Inggris
(jembut saka wiki Inggris)
(jembut saka wiki Inggris)
 
Ing lanang, rambut pubis sing sepisanan katon kaya sawetara rambut cilik sing biasane tipis ing skrotum utawa ing sisih ndhuwur zakar (tahap 2). Sajrone setaun, rambut ing pangkal zakar akeh banget (tahap 3). Sajrone 3 nganti 4 taun, rambut ngisi area kemaluan (tahapan 4) lan dadi luwih kandel lan luwih peteng, lan nganti 5 taun ngluwihi pupu sing cedhak lan ndhuwur weteng menyang umbilik (tahap 5).
 
Wilayah kulit liyane padha, sanajan rada kurang, sensitif marang androgen lan rambut androgenik biasane katon mengko. Ing urutan kasar saka sensitivitas kanggo androgen lan penampilan rambut androgenik, yaiku armpits (axillae), area perianal, lip ndhuwur, wilayah preauricular (sideburns), wilayah periareolar (penthil), tengah dada, gulu ing dagu, sisa-sisa area dada lan jenggot, perangan awak lan pundhak, mburi, lan bokong. Sanajan umume dianggep minangka bagian saka proses akil baligh, pubarche béda lan sawijining proses saka proses mateng saka gonads sing nyebabake mateng lan kesuburan seksual. Rambut pubic bisa berkembang saka androgen adrenal dhewe lan bisa berkembang sanajan ovari utawa testis cacat lan ora dienggo. Apa ora ana bedane ing kapasitas awak lanang lan wadon kanggo tuwuh rambut minangka respon androgen.
 
Rambut pubic lan rambut underarm bisa beda-beda kanthi warna rambut saka kulit kepala. Umume wong luwih peteng, sanajan uga luwih entheng. Ing kasus paling, padha karo warna ing alis wong.
 
Tekstur rambut beda-beda gumantung karo rambut sing lurus, ora kudu cocog karo tekstur rambut kulit kepala. Wong-wong warisan Asia Timur cenderung duwe rambut pubis sing lurus lan tebal.
 
Pola rambut polik bisa beda-beda miturut ras lan kesukuan. Pola rambut pubis, sing dikenal minangka escutcheon, beda-beda ing antarane jinis kelamin. Kanggo sebagian besar wanita, tembelan pubis yaiku segitiga lan ana ing ndhuwur vulva lan mons pubis. Ing pirang-pirang pria, taper patch pubic munggah menyang garis rambut sing ditunjuk menyang pusar (ndeleng rambut weteng), kanthi segitiga luwih akeh. Kaya rambut gulu (armpit), rambut kemalut digandhengake karo konsentrasi kelenjar sebaceous ing wilayah kasebut.
Naraguna anonim