Rambut pubis: Béda antara owahan

167 bèt wis ditambahake ,  3 sasi kepungkur
Jembut lanang lan wadon diwasa
(jembut saka wiki Inggris)
(Jembut lanang lan wadon diwasa)
{{Infobox Anatomy
Rambut pubis utawa jembut yaiku rambut awak terminal sing ditemokake ing wilayah kelamin remaja manungsa lan wong diwasa. Rambute ana ing saubengé lan jinis-jinis seks lan kadhangkala ana ing sisih ndhuwur paha. Ing wilayah pubis ngubengi balung pubis, dikenal kanthi tembelan pubis. Rambut pubis ditemokake ing scrotum ing lanang lan vulva ing wanita.
|Name=Pubic hair |Latin=pubes |Image=Male and Female Pubic Hair.jpg |Caption={{longitem|class=nowrap|Jembut lanang lan wadon diwasa}}
}}
'''Rambut pubis''' utawa '''jembut''' yaiku rambut awak terminal sing ditemokake ing wilayah kelamin remaja manungsa lan wong diwasa. Rambute ana ing saubengé lan jinis-jinis seks lan kadhangkala ana ing sisih ndhuwur paha. Ing wilayah pubis ngubengi balung pubis, dikenal kanthi tembelan pubis. Rambut pubis ditemokake ing scrotum ing lanang lan vulva ing wanita.
 
Sanajan rambut vellus sing apik saiki ana ing wilayah kasebut nalika bocah cilik, rambut pubis dianggep dadi rambut sing luwih abot, luwih dawa lan coarser sing berkembang sajrone akil baligh minangka efek kenaikan androgen ing lanang lan estrogen ing wanita. Rambut pubis beda karo rambut liyane ing awak lan karakteristik sekunder. Akeh budaya nganggep rambut pubis minangka erotis, lan ing paling budaya rambut pubis ana hubungane karo alat kelamin, sing prelu lanang lan wanita ngarep-arep bisa dilindhungi. Ing sawetara kabudayan, dadi pakewuh kanggo rambut pubis bisa dibuwang, utamane para wanita; praktik kasebut dianggep minangka bagian saka kebersihan pribadi. Ing budaya liya, cahya rambut pubis (umpamane, nalika nganggo klambi renang) bisa dianggep ora nyenengake utawa ngisin-isini lan mula dipotong utawa digunakake gaya supaya ora katon.
Naraguna anonim