Cumbana: Béda antara owahan

110 bèt wis ditambahake ,  3 sasi kepungkur
penis > palanangan
(→‎top: ganti isi, replaced: mliginé → mligi (2), sing → kang (12))
(penis > palanangan)
 
[[Gambar:Paul_Avril_-_Les_Sonnetts_Luxurieux_(1892)_de_Pietro_Aretino,_2.jpg|jmpl|Cumbanakanthi pusisi missionary, [[Pusisi Seks|pusisi seks]] manungsa kang paling umum,<ref name="Roberts"><cite class="citation book">Keath Roberts (2006). </cite></ref><ref name="Weiten, 2008"><cite class="citation book">Wayne Weiten; Margaret A. Lloyd; Dana S. Dunn; Elizabeth Yost Hammer (2008). </cite></ref> kajarwakaké déning Édouard-Henri Avril]]
[[File:Inserting penis into vagina.jpg|thumb|Cumbana, [[Palanangan]] dilebokake menyang jero [[Pawadonan]]]]
 
'''Cumbana''', utawa '''koitus''' utawa '''kopulas''', prinsipe ya iku mlebu lan ndhorongé [[Palanangan|penis]], lumrahé nalika lagi ereksi, menyang jero [[Pawadonan|vagina]] kanggo pakematanl sèksual, reproduksi, utawa loro-loroné.<ref name="Most common">Sexual intercourse most commonly means penile-vaginal penetration for sexual pleasure and/or sexual reproduction; dictionary sources state that it especially means this, and scholarly sources over the years agree.</ref> Iku mau uga dimudhengi minangka '''cumbana vagina''' utawa '''seks vaginal'''.<ref name="Weiten, 2008"/><ref name="Alters"><cite class="citation book">Sandra Alters, Wendy Schiff (2012). </cite></ref> Wujud liyaning cumbana penetratif, nyakup seks anal (penetrasiné penis menyang [[anus]]), seks oral (penetrasiné penis menyang lambé utawa penetrasi genital wong wedhok nganggo lambé), fingering (penetrasi sèksual nganggo driji), lan  penetrasi nganggo dildo (mligi dildo tèmplèkan).<ref name="health.discovery.com"><cite class="citation web">[https://web.archive.org/web/20080822040701/http://health.discovery.com/centers/sex/sexpedia/intercourse.html "Sexual Intercourse"]. </cite></ref><ref name="Kar"><cite class="citation book">Nilamadhab Kar, Gopal Chandra Kar (2005). </cite></ref><ref name="Rutter and Pepper"><cite class="citation book">Virginia Rutter, Pepper Schwartz (2011). </cite></ref> Kagiyatan-kagiyatan iku mau nyakup intimasi fisik antarané wong loro utawa luwih tlan lumrahé dilakuaké manungsa mung kanggo pakematan fisik utawa émosional lan lumrahé nyumbang kanggo ikataning manungsa.<ref name="health.discovery.com"/><ref name="Freberg"><cite class="citation book">Laura Freberg (2009). </cite></ref>
 
Naraguna anonim