Oli turuk: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  3 sasi kepungkur
(mertal saka kaca en:Vaginal lubrication)
 
(oli)
[[File:Female sexual arousal.JPG|thumb|''Kiwe'': Bawuk sing dicukur lan lagi kendho<br> ''Tengen'': [[Turuk]] ngetokake luh utawa [[oli]] nalika ngaceng utawa terangsang]]
 
'''Oli turuk''' utawa '''oli bawuk''' yaiku cairan sing diasilake kanthi alami sing melumasi tempek utawa [[bawuk]] wong wadhon. Oli bawuk mesthi ana, nanging produksi tambah akeh cedhak ovulasi lan sajrone terangsang lan, nalika arep [[cumbana]]. Bawuk garing yaiku kahanan nalika pelumas iki ora cukup, lan sok-sok pelumas gawean digunakake kanggo nambahi. Tanpa pelumasan sing cukup, hubungan seksual utawa cumbana bisa uga bisa nglarani. Lapisan vagina ora duwe kelenjar, mula mulane vagina kudu gumantung karo cara pelumasan liyane. Plasma saka tembok vagina amarga engorgement vaskular dianggep minangka sumber pelinciran pembuluh, lan kelenjar Bartholin, sing ana ing ngisor lan ing sisih kiwa lan sisih kiwa lan kiwa introitus (bukaan vagina), uga ngetokake mumus utawa iluh kanggo nambah sekresi tembok pawadonan. Cedhake ovulasi, lendir cervical nyedhiyakake pelumasan tambahan.
Naraguna anonim