Nguyuh: Béda antara owahan

116 bèt wis ditambahake ,  3 sasi kepungkur
saka wiki Inggris; Asu lanang nggunakake uyuh kanggo nandhani papan panggonan karo ambune
(Murungaké owahan 1527195 déning 180.246.216.254 (rembugan) (SARU) ))
Tenger: Pawurungan
(saka wiki Inggris; Asu lanang nggunakake uyuh kanggo nandhani papan panggonan karo ambune)
[[Gambar:Manneken_Pis_Brussel.jpg|ka|jmpl| ''Manneken Pis'' (bebarengan karo patung wanita sing nyalin ''Jeanneke Pis'', digawe saka watu gamping) minangka patung tembaga ing Brussels, Belgium. ]]
'''Nguyuh''' yaiku kedadean ekskresi urin ing alat urinasi saka [[Urétra|uretra]] nganti meatus urinal metu awak. Prastawa iki uga dimangerteni minangka '''pipis''' lan '''nguyuh''' .
[[Gambar:Dog marking his spot.jpg|thumb|[[Asu]] lanang migunakake uyuh kanggo nandhani papan panggonan karo ambune.]]
 
Ing kasarasan manungsa (lan sawetara kewan liyane ) proses nguyuh digawa ing kontrol sukarela. Kanggo wong sing isih bayi, sawetara wong tuwa, lan wong kanthi masalah neurologikal, nguyuh bisa kelakon minangka refleks involuntary . Biasané, wong diwasa nguyuh kaping pitu sadina. <ref name="AUA2014">{{Cite web|url=http://www.auanet.org/common/pdf/education/clinical-guidance/Overactive-Bladder.pdf|title=Diagnosis and Treatment of Overactive Bladder (Non-Neurogenic) in Adults: AUA/SUFU Guideline|last=American Urological Association|date=2014|access-date=1 Juni 2015}}</ref>
 
== Cathetan sikil ==
Naraguna anonim