Nguyuh: Béda antara owahan

1.598 bèt wis ditambahake ,  3 sasi kepungkur
nambahi saka wiki Inggris
(saka wiki Inggris; Asu lanang nggunakake uyuh kanggo nandhani papan panggonan karo ambune)
(nambahi saka wiki Inggris)
[[Gambar:Manneken_Pis_Brussel.jpg|ka|jmpl| ''Manneken Pis'' (bebarengan karo patung wanita sing nyalin ''Jeanneke Pis'', digawe saka watu gamping) minangka patung tembaga ing Brussels, Belgium. ]]
'''Nguyuh''' yaiku kedadean ekskresi urin ing alat urinasi saka [[Urétra|uretra]] nganti meatus urinal metu awak. Prastawa iki uga dimangerteni minangka '''pipis''' lan '''nguyuh''' .
 
Ing kasarasan manungsa (lan sawetara kewan liyane) proses nguyuh digawa ing kontrol sukarela. Kanggo wong sing isih bayi, sawetara wong tuwa, lan wong kanthi masalah neurologikal, nguyuh bisa kelakon minangka refleks involuntary . Biasané, wong diwasa nguyuh kaping pitu sadina. <ref name="AUA2014">{{Cite web|url=http://www.auanet.org/common/pdf/education/clinical-guidance/Overactive-Bladder.pdf|title=Diagnosis and Treatment of Overactive Bladder (Non-Neurogenic) in Adults: AUA/SUFU Guideline|last=American Urological Association|date=2014|access-date=1 Juni 2015}}</ref>
 
== Ngadeg lungguh utawa lungguh ==
 
=== Bocah lanang ===
[[File:Peeing .jpg|thumb|upright|150px|Wong lanang nggunakake urinal nalika urinating ing posisi sing ngadeg.]]
Ing budaya Kulon, posisi sing ngadeg dianggep sawetara sing luwih kepenak lan luwih larang tinimbang pilihan lenggahan utawa squatting. kanggo nyuda spatter ing urin. Analisis analisa kanthi sistematis babagan pangaruh saka posisi urination ing kualitas urination nemokake yen ing pasien lanang kanthi hiperplasia prostitusi jinise, posisi lenggah luwih unggul dibandhingake karo ngadeg. Pria sehat ora kena dipengaruhi dening posisi kosong.
 
Review literatur nemokake prabédan budaya ing posisi sing ditampa sacara sosial ing saindenging jagad lan nemu bedane ing posisi sing disenengi: ing Timur-Timur lan Asia, posisi squatting luwih umum, nalika ing jagad Kulon posisi ngadeg lan lungguh luwih umum.
 
=== Bocah wedhok ===
[[File:Pee standing.jpg|left|thumb|150px|Posisi awak dijupuk dening wedhok kanggo nguyuh menyang akeh urinal wanita: ngambang setengah squat utawa posisi skier]]
 
Bocah wedhok biasane lungguh utawa jongkok kanggo nguyuh, gumantung saka jinis jamban sing dienggo: Jamban jongkok digunakake kanggo urination ing posisi squatting. Yen ora ana jamban sing kasedhiya, posisi squatting utawa setengah squat umum. Posisi squatting sebagean (utawa "berlegar") dijupuk nalika urination dening sawetara wanita supaya ora lungguh ing kursi jamban sing potensial utawa nalika nggunakake urinal wanita. Nanging, iki bisa uga ngilangi urin ing kandung kemih. Uga bisa nyebabake kebangkrutan urin ing kursi jamban.
 
[[Gambar:Dog marking his spot.jpg|thumb|[[Asu]] lanang migunakake uyuh kanggo nandhani papan panggonan karo ambune.]]
Ing kasarasan manungsa (lan sawetara kewan liyane) proses nguyuh digawa ing kontrol sukarela. Kanggo wong sing isih bayi, sawetara wong tuwa, lan wong kanthi masalah neurologikal, nguyuh bisa kelakon minangka refleks involuntary . Biasané, wong diwasa nguyuh kaping pitu sadina. <ref name="AUA2014">{{Cite web|url=http://www.auanet.org/common/pdf/education/clinical-guidance/Overactive-Bladder.pdf|title=Diagnosis and Treatment of Overactive Bladder (Non-Neurogenic) in Adults: AUA/SUFU Guideline|last=American Urological Association|date=2014|access-date=1 Juni 2015}}</ref>
 
== Cathetan sikil ==
Naraguna anonim