Nguyuh: Béda antara owahan

110 bèt wis dibusak ,  3 sasi kepungkur
(nambahi saka wiki Inggris)
 
=== Bocah lanang ===
[[File:Peeing .jpg|thumb|upright|150px|Wong lanang nggunakake urinal nalika urinatingnguyuh ing posisi sing ngadeg.]]
Ing budaya Kulon, posisi sing ngadeg dianggep sawetara sing luwih kepenak lan luwih larangbecik tinimbang pilihan lenggahan utawa squatting. kanggo nyuda spatter ing urin. Analisis analisa kanthi sistematis babagan pangaruh saka posisi urination ing kualitas urination nemokake yen ing pasien lanang kanthi hiperplasia prostitusi jinise, posisi lenggah luwih unggul dibandhingake karo ngadeg. Pria sehat ora kena dipengaruhi dening posisi kosong.
 
Review literatur nemokake prabédan budaya ing posisi sing ditampa sacara sosial ing saindenging jagad lan nemu bedane ing posisi sing disenengi: ing Timur-Timur lan Asia, posisi squatting luwih umum, nalika ing jagad Kulon posisi ngadeg lan lungguh luwih umum.
[[File:Pee standing.jpg|left|thumb|150px|Posisi awak dijupuk dening wedhok kanggo nguyuh menyang akeh urinal wanita: ngambang setengah squat utawa posisi skier]]
 
Bocah wedhok biasaneing lungguhakeh utawakabudayan jongkokdianggep kanggoluwih becik menawa nguyuh ing posisi lungguh utawa ndhodhok, gumantung saka jinis jamban sing dienggo: Jamban jongkok digunakake kanggo urination ing posisi squattingndhodhok. Yen ora ana jamban sing kasedhiya, umume migunakake posisi ''squatting'' utawa setengah squat umumjongkok. Posisi squatting sebagean (utawa "berlegar") dijupuk nalika urinationnguyuh dening sawetara wanitawedhok supaya ora lungguh ing kursi jamban sing potensialbiyasane utawakotor nalika nggunakake urinal wanitawedhok. Nanging, posisi iki bisa uga ngilanginyebabake urinuyuh ngumpul ing kandung kemih. Uga bisa nyebabake kebangkrutan urin ing kursi jamban.
 
[[Gambar:Dog marking his spot.jpg|thumb|[[Asu]] lanang migunakake uyuh kanggo nandhani papan panggonan karo ambune.]]
 
== Cathetan sikil ==
Naraguna anonim