Nguyuh: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  3 sasi kepungkur
 
=== Bocah wedhok ===
[[File:Pee standing.jpg|left|thumb|150px|Posisi awak dijupuk dening wedhok kanggo nguyuh menyang akeh urinal wanita: ngambang setengah squatndhodhok utawa posisi skier]]
 
Bocah wedhok ing akeh kabudayan dianggep luwih becik menawa nguyuh ing posisi lungguh utawa ndhodhok, gumantung saka jinis jamban sing dienggo: Jamban jongkok digunakake kanggo urinationnguyuh ing posisi ndhodhok. Yen ora ana jamban sing kasedhiya, umume migunakake posisi ''squatting'' utawa setengah jongkok. Posisi squatting sebagean (utawa "berlegar") dijupuk nalika nguyuh dening sawetara wedhok supaya ora lungguh ing kursi jamban sing biyasane kotor nalika nggunakake urinal wedhok. Nanging, posisi iki bisa uga nyebabake uyuh ngumpul ing kandung kemih.
 
== Cathetan sikil ==
Naraguna anonim