Nguyuh: Béda antara owahan

5 bèt wis dibusak ,  3 sasi kepungkur
tanpa ringkesan besutan
== Ngadeg lungguh utawa lungguh ==
 
=== BocahWong lanang ===
[[File:Peeing .jpg|thumb|upright|150px|Wong lanang nggunakake urinal nalika nguyuh ing posisi ngadeg.]]
Ing budaya Kulon, posisi sing ngadeg dianggep sawetara sing luwih kepenak lan luwih becik tinimbang pilihan lenggahan utawa squatting. kanggo nyuda spatter ing urin. Analisis analisa kanthi sistematis babagan pangaruh saka posisi urination ing kualitas urination nemokake yen ing pasien lanang kanthi hiperplasia prostitusi jinise, posisi lenggah luwih unggul dibandhingake karo ngadeg. Pria sehat ora kena dipengaruhi dening posisi kosong.
Review literatur nemokake prabédan budaya ing posisi sing ditampa sacara sosial ing saindenging jagad lan nemu bedane ing posisi sing disenengi: ing Timur-Timur lan Asia, posisi squatting luwih umum, nalika ing jagad Kulon posisi ngadeg lan lungguh luwih umum.
 
=== BocahWong wedhokwadon ===
[[File:Pee standing.jpg|left|thumb|150px|Posisi awak dijupuk dening wedhokwedok kanggo nguyuh menyang akeh urinal wanita: ngambang setengah ndhodhok utawa posisi skier]]
 
Bocah wedhokwedok ing akeh kabudayan dianggep luwih becik menawa nguyuh ing posisi lungguh utawa ndhodhok, gumantung saka jinis jamban sing dienggo: Jamban jongkok digunakake kanggo nguyuh ing posisi ndhodhok. Yen ora ana jamban sing kasedhiya, umume migunakake posisi ''squatting'' utawa setengah jongkok. Posisi squatting sebagean (utawa "berlegar") dijupuk nalika nguyuh dening sawetara wedhok supaya ora lungguh ing kursi jamban sing biyasane kotor nalika nggunakake urinal wedhok. Nanging, posisi iki bisa uga nyebabake uyuh ngumpul ing kandung kemih.
 
== Cathetan sikil ==
Naraguna anonim