Srikandhi: Béda antara owahan

470 bèt wis ditambahake ,  8 sasi kepungkur
(→‎Lairé Srikandhi: Diakritik lan nambahi fonem)
 
Ing perang [[Bharatayudha]], Dèwi Srikandhi diutus dadi senapati perangé Pandhawa, nggentèni [[Resi Seta]], satriya saka Wirata kang séda nalika perang tandhing lawan Resi [[Bisma]], sénapati saka [[Kurawa]]. Bhisma kaget nalika wewayangan Dewi Amba|[[Dewi Amba]] nyawiji ing ragané Srikandhi.<ref name="buku2"/> Mesthi waé Srikandhi dudu tandhingané.<ref name="buku2"/> Srikandhi mulat sigra nyekel panah Pasopati|''pasopati''.<ref name="buku2"/> Panah diloloské, banjur disaut déning Dewi Amba ditamakaké ing jajané Bhisma.<ref name="buku2"/> Getih muncrat, nyawa pegat.<ref name="buku2"/>
<ref name="internet1"/> Kadadéan iku padha karo kutukané [[Amba|Dewi Amba]], putri Prabu [[Darmahambara]], ratu nagara Giyantipura|[[Giyantipura]], kang mati déning Resi Bisma|[[Resi Bisma]].<ref name="internet1">[http://ki-demang.com/gambar_wayang/index.php?option=com_content&task=view&id=1062&Itemid=1071 Dewi Srikandhi], situs wèb ki-demang.com (diakses tanggal 5 Maret 2011).</ref>
 
Sabubare perang, bala kurawa kang isih urip ya iku [[Aswatama]], Karpa lan Kartamarma. Tetelune padha nrabas ing pasanggrahan Pandhawa ing wayah wengi saperlu nyidra para Pandhawa. Nanging mung nemokake [[Drustajumena|Drusthajumena]] lan Srikandhi. Kekarone banjur ditigas nganti tekane pati.<ref>{{Cite book|url=https://www.sastra.org/bahasa-dan-budaya/wayang/2315-bratayuda-kartapradja-1937-106-hlm-52-96|title=BRATAJOEDA - 1937|last=Kartapradja|language=jv}}</ref>
 
== Cathetan suku ==
2.820

besutan