Hodag: Béda antara owahan

48 bèt wis dibusak ,  2 sasi kepungkur
tanpa ringkesan besutan
 
[[File:Hodag critter.jpg|300px|thumb|right|Gambarané Hodag sing kasil "dibekuk" déning Eugene Shephard ing taun 1893]]
'''Hodag''' iku sawijining folklor ngenani sawijining sato kéwan sing ana ing praja [[Amérika Sarékat|Amérikah]], ya iku [[Wisconsin]]. Sujarahé iku mligi nyungku wewengkon ing saubengé kutha Rhinelander ing Wisconsin lor, sing dipitaya minangka papan weweruhané Hodag mau. Makluk iki uga tau disebutaké ing sawenèh carita [[Paul Bunyan]].