Serat Kalatidha: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  1 taun kepungkur
c
→‎Latar wuri: ganti tembung, replaced: harafiah → barès using AWB
(→‎Makna: ganti isi, replaced: arupa → wujud (4))
c (→‎Latar wuri: ganti tembung, replaced: harafiah → barès using AWB)
 
 
== Latar wuri ==
''Kalatidha'' iku dudu karya Rangga Warsita kang paling dawa. Syair iki mung ana 12 sajeroning ''metrum'' [[Sinom]]. ''Kala tidha'' kanthi harafiahbarès tegesé "jaman édan", kaya kang ditulis déning Rangga Warsita dhéwé. Kocap kacarita, Rangga Warsita nulis syair iki nalika pangkaté ora diundhakaké kaya kang dikarepaké. Banjur panjenengané gawé generalisasi saka kaanan iki, lan nganggep kanthi umum yèn jaman nalika semana minangka [[jaman édan]] lan krisis. Wektu iku Rangga Warsita minangka [[pujangga]] karajan ing Kraton Kasunanan [[Surakarta]]. Panjenengané iku ''pujangga panutup'' utawa "pujangga pungkasan", awit sawisé iku ora ana "pujangga kraton" manèh.
 
== Makna ==
352.737

besutan