Aksara Cinten: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  4 sasi kepungkur
c
→‎top: ganti tembung, replaced: kayata → kaya ta using AWB
c
c (→‎top: ganti tembung, replaced: kayata → kaya ta using AWB)
Aksara Cinten iku kaaranan ''hànzì'' ing [[basa Mandharin]], ''[[kanji]]'' ing basa Jepang, ''[[hanja]]'' utawi ''hanmun'' ing basa Korya, kaliyan ''hán tư'' (ugi kanggé ing seratan ''[[Chu Nom|chu nom]]'') ing basa Viyetnam.
 
Aksara Cintên punika arupa gambar kayatakaya ta srêngenge 日, wit 木, toya 水, bêngawan 川, satokewan keyong sagara 貝, lan sapanunglanipun. Aksara Cinten ugi wontên ingkang arupa citakara utawi gambaraning pikir kadosta inggil 上, andhap 下, lan sapanunggalane. Ingkang kapungkas, aksara Cinten wonten arupa gathukan teges kalihan swanten. Dados, aksara ingkang satunggal kagem maringi teges lan aksara satunggalipun maringi swanten kadosta aksara 語 (Jepang: Go) atêgês basa, dumadi saking aksara 言 ateges omong lan aksara 吾 kagem pituduh swanten 'Go, ご'.
 
== Kapurih ugi kersa mriksani ==
352.737

besutan