Rani: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  1 taun kepungkur
c
→‎top: ganti tembung, replaced: Kayata → Kaya ta using AWB
(→‎top: ganti isi, replaced: sing → kang (3), Kekaisaran → Kamaharajan)
c (→‎top: ganti tembung, replaced: Kayata → Kaya ta using AWB)
[[Gambar:Elizabeth II greets NASA GSFC employees, May 8, 2007 edit.jpg|thumb|300px|Rani Elizabeth II]]
'''Rani''' ya iku wong kang mandhégani kulawarga nagara wadon. Dhèwèké uga bisa diarani bojoné ratu. Ing nagara kang sistem pamarintahané monarki, kang nerusaké dadi panguasa utawa pimpinan nagara, ditentokaké nganggo aturan warisan. ya iku wektu panguasané séda lan ninggal anak, utawa sadulur cedhak. Anak utawa seduluré mau kang njupuk kuasane nagara. Miturut sajarah, akèh nagara gedhé kang dipréntah nganggo cara iki, mligi ning nagara Éropah lan uga tanah Jawi. Pirang pérangan nagara, nentokaké panguasa kanthi pamilihan panguasa, ketimbang nganggo sistem warisan. KayataKaya ta [[Kamaharajan Romawi Suci]] lan Malaysia.
 
[[Kategori:Ratu| ]]
352.737

besutan