Umub: Béda antara owahan

124 bèt wis dibusak ,  1 taun kepungkur
c
ganti tembung, replaced: digawe → digawé using AWB
(Digawé kanthi mertal kaca "Mendidih")
 
c (ganti tembung, replaced: digawe → digawé using AWB)
 
[[Gambar:Kochendes_wasser02.jpg|ka|jmpl| Banyu nggodhok kanthi panas nggunakake kompor ]]
'''Umub ya''' iku sawijining kahanan ing babagan substansi sing owah saka tahap cair menyang fase [[gas]] . <ref name="Prasodjo et al." /> Suhu ing zat cair ing tekanan 1 [[Swasana|atmosfir]] diarani titik didih. <ref name="Prasodjo et al." /> Nalika umub, su
 
, suhu cairan ora bisa nambah amarga [[Kalor|panas sing]] diwenehi bakal digunakake kanggo ngowahi cairan menyang gas. <ref name="Prasodjo et al.">Prasodjo B, Naryoko, Djannah P, Tampubolon R, Damayanti E. 2006. ''Fisika''. Yogyakarta: Yudhistira.</ref>
 
== Jinis ==
Umub dipérang dadi 2 jinis, yaiku nggodhok kanthi sedheng (nggodhog kolam) lan mili nggodhok (nggodhok). <ref name="Welty et al.">Welty JR, Wicks CE, Wilson RE, Rorrer G. 2004. ''Dasar-dasar Fenomena Transport''. Jakarta: Erlangga.</ref> Jendhela bisu yaiku acara sing nggodhok sing ana ing permukaan sing digawedigawé panas lan dicelup ing puddle cairan tanpa aduk. <ref name="Welty et al." /> Aliran didih minangka acara nggodhok sing dumadi ing saiki sing mili lan lumahing sing nggodhok minangka bagéan saka jalur alir. <ref name="Welty et al." /> Aliran fase cair lan aliran fasa uap sing ana gandhèngané ing alur iku penting kanggo aliran rong fase. <ref name="Welty et al." />
 
== Aplikasi ==
Miturut sinau ing acara sing umub, prinsip bisa digunakake minangka reaktor nuklir sing adhem. <ref name="Welty et al." /> Aplikasi liyane yaiku piranti elektronik sing nyenengake ing ngendi kasedhiyan ruwang kang wigati. <ref name="Welty et al.">Welty JR, Wicks CE, Wilson RE, Rorrer G. 2004. ''Dasar-dasar Fenomena Transport''. Jakarta: Erlangga.</ref>
 
= Rujukan =
{{Reflist}}
 
[[Kategori:Fisika]]
352.737

besutan