Sega blawong: Béda antara owahan

678 bèt wis ditambahake ,  1 taun kepungkur
mepaki isi artikel
(mepaki isi artikel)
'''Sega blawong''' utawa '''bluwong''' ya iku sawiji panganan sega tradhisional kang dimasak kanthi campuran [[rempah-rempah]] saéngga wernané owah dadi werna abang<ref name=":0">{{Cite book|url=https://www.worldcat.org/oclc/883615083|title=Daerah Istimewa Yogyakarta|last=Khumairoh, Putri.|first=|publisher=|year=2013|isbn=978-602-1593-23-3|location=Bekasi|pages=48|oclc=883615083}}</ref>. Tembung blawong asalé saka rong tembung, ya iku "''blue''" lan "''wong''". Tembung ''blue'' ateges piring kang wernané biru lan ''wong'' ateges wong manungsa<ref name=":0" />. Liré bluwong duwé teges wong-wong kang mangan nganggo piring biru. Adhakané, sega blawong iki dipangan mawa rupa-rupa lauk pauk, kayata [[Pitik|ayam]], [[tahu]], [[Témpé bacem|tèmpé bacem]], [[endhog]], daging sapi, lan [[lalapan]]<ref name=":0" />.
'''Sega blawong''' utawa '''bluwong''' ya iku sawiji panganan sega tradhisional kang dimasak kanthi campuran rempah-rempah saéngga wernané owah dadi werna abang.
 
== Rujukan ==
[[Kategori:Panganan Jawa]]
[[Kategori:Masakan Jawa]]
1.255

besutan