Melilla: Béda antara owahan

7 bèt wis ditambahake ,  1 taun kepungkur
c
clean up using AWB
(→‎top: ganti isi, replaced: sawijining → siji)
c (clean up using AWB)
'''Melilla''' iku [[eksklave]] duwèké [[SpanyolSepanyol]] ing [[Segara Tengah|Mediterania]] kang amba wewengkoné 12,3 km², dumunung ing pasisir lor [[Afrika Lor]] lan diubengi déning wewengkoné [[Maroko]]. Melilla lan [[Ceuta]] iku loro wewengkon SpanyolSepanyol ana ing dharatan bawana [[Afrika]]. Kutha iki minangka péranganing [[Provinsi SpanyolSepanyol|provinsi]] [[Málaga]] nganti [[14 Maret]] [[1995]], banjur sawisé éntuk Status Otonomi.
 
Melilla (lan Ceuta) minangka plabuan bébas sadurungé SpanyolSepanyol dadi anggota [[Uni Éropah]]. Miturut cacah taun 2008, kang ndunungi ana 73.460 jiwa. Kutha iki kang ndunungi kang agamané [[Kristen]], [[Muslim]] (mligi wong Berber), lan [[Yahudi]] (minoritas). [[Basa SpanyolSepanyol]] minangka basa resmi masarakat, nanging siji dialèk basa lokal (basa Riff Berber) uga umum dipigunakaké.
 
== Pranala njaba ==
 
[[Kategori:Èksklaf]]
[[Kategori:Wewengkon otonomi SpanyolSepanyol]]
[[Kategori:Kutha ing SpanyolSepanyol]]
 
 
9.492

besutan