Taksonomi (biologi): Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  1 taun kepungkur
c
c (→‎top: dandani pangéja, replaced: sawetara → sawatara using AWB)
''Pirsani [[Tatajeneng biologi]]''
 
Sajeroning biologi, taksonomi minangka cawang èlmu dhéwé, kang diarani uga '''klasifikasi''' utawa '''sistematika'''. Sistem kang dianggo ya iku pawèwèh jeneng kanthi rong sebutan, kang dikenal minangka [[tatajeneng binomial]] utawa ''binomial nomenclature'', kang diusulaké déning Carl von Linne (Latin: [[Carolus Linnaeus]]), wong naturalis [[bangsa|kabangsan]] [[SwediaSwèdhen]].
 
Linneaus ngenalaké enem hierarki kanggo nglompokaké kabèh organisme urip. Kaenem hierarki (kang diarani takson) iku wiwit saka kang paling dhuwur (istilah sajeroning tandha kurung iku usulan kanggo panggunaan sajeroning [[basa Indonesia]]):
9.492

besutan