Candhi Badut: Béda antara owahan

7 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
c
ndandani pangéjaning tembung, replaced: mawon → kémawon using AWB
c (Sam Hidayat ngalih kaca Candi Badut menyang Candhi Badut)
c (ndandani pangéjaning tembung, replaced: mawon → kémawon using AWB)
'''Candhi Badut''' iku candhi Hindu-Siwa kang kapernah ing Desa Karang Besuki, Sukun, [[Malang]], Jawa Timur<ref>{{Cite book|url=https://www.worldcat.org/oclc/886882212|title=Candi Indonesia|last=Sedyawati, Edi, 1938-|last2=Indonesia. Direktorat Pelestarian Cagar Budaya dan Permuseuman,|isbn=978-602-17669-3-4|edition=Cetakan pertama|location=[Jakarta]|oclc=886882212}}</ref>. Candhi iki minangka ditemokake taun 1912 dening kontrolis saking Kantor Pamong Praja ing Malang. Wonten ngarep candhi iki wonten 3 candhi perwara nanging mung tinggal alas candhi mawonkémawon.
 
Candhi Badut iki dening Purbatjaraka digandhengake karo prasasti kang ditemokake wonten desa Merjosari, yaiku [[prasasti]] Dinojo. Prasasti ngucapake [[Basa Sangsekerta|Sanserketa]] lan huruf Jawi kuno. Isi Prasati iku mangsuli Raja Gajayana saking kerajaan Kanjuruhan kang mengeti anggone ngawe arca Agastya saking watu ireng minangka pengganti arca Agastya kang di dael saking kayu Cendana. Gajayana iku anak saking Dewasimha lan sakderengipun gantekna minangka raja Gejayana dijenengi Limwa dening Poerbatjaraka. Mangkono kata lisva tegese tukang joged utawa anak komedi kang tegese "badut" dening poerbatjaraka.
 
== Perbingkaian ==
Candi Badut nunjukaken bingkai Klasik Tua yaiku bingkai rata, bingkai padma, lan bingkai separo lingkaran. Tiga relung wonten candi, isi 2 relung arca yaiku arca Agastya wonteng sisih kidul, arca Durga mahisasuramardini wonten relung sisih lor. sisih wetan kosong.
 
== Rujukan ==
352.737

besutan