Hyang: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
c
→‎top: ndandani pangéjaning tembung, replaced: paling saé → ingkang saé piyambak, ingkang ingkang → ingkang using AWB
c (→‎Tuhan utawi Déwa?: ndandani pangéjaning tembung, replaced: mawon → kémawon (2) using AWB)
c (→‎top: ndandani pangéjaning tembung, replaced: paling saé → ingkang saé piyambak, ingkang ingkang → ingkang using AWB)
 
Tembung '''Hyang''' ngrujuk ing satunggiling Dat Abadi lan Supernatural, limrahipun dipunwastani ngawasi lan mréntah [[manungsa]] lan alam semesta utawi jagat raya. Prakawis punika saged ugi dipun-ginakaken kanggé ngrujuk ing sapérangan konsèp-konsèp ingkang mempèr kaliyan prakawis punika umpaminipun satunggiling wangun ènèrgi utawi kasadaran ingkang ngrasuk ing sadaya alam semesta, ing pundi kawontenan Hyang ndamel alam semesta wonten; sumber sadaya ingkang wonten; Kebajikan ingkang paling saé piyambak lan paling inggil ing sadaya makluk gesang; utawi punapa kémawon ingkang boten saged dipunmangertos utawi dipunjelasaken.
 
Kathah tapsir tumrap asma “Tuhan” punika ingkang sami tetentangan satunggal lan satunggalipun. Punapa punika teges ingkang leres? Éwadéné kapercayaan dhumateng “Tuhan” wonten ing sadaya kabudayan lan peradaban, nanging tegesipun bènten-bènten.
352.737

besutan