Uwuh: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  1 taun kepungkur
c
→‎Miturut bahan: ndandani pangéjaning tembung, replaced: bebek → bèbèk using AWB
(→‎Cara ngolah larahan: ganti isi, replaced: tanduran → tuwuhan (2))
c (→‎Miturut bahan: ndandani pangéjaning tembung, replaced: bebek → bèbèk using AWB)
 
=== Miturut bahan ===
'''Miturut bahane''' Larahan iku di kelompokake dadi larahan [[organik]] lan [[anorganik]]
* Larahan organik ya iku larahan kang asalé saka barang ana kandhutan unsure bahan organik, koyoto sisa-sisa [[janganan]] (sayuran), kéwan, [[deluwang]], petilan-petilan [[kayu]] saka piranti rumah tangga, petilan-petilan kayu, [[suket]] lan sak panunggalipun.Sajatiné prosès pangolahe larahan ora winates diayahi déning pabrik utawa perusahaan gedhé. Para warga lumrah uga bisa ngayahi utawa nglakoni dewe.Umpamane larahan organik sisa-sisa rumah tangga saka sisané para ibu masak saka [[janganan]] (sayuran) apa dhene gegodhongan bisa dirajang-rajang kanggo campuran pakan ingon-ingon bangsane [[pitik]], [[bebekbèbèk]], [[menthok]], lan [[banyak]], utawa dipakakake [[raja kaya]]
* Larahan anorganik ya iku larahan kang ora bisa ajur utawi lebur karo lemah lan bisa ngrusak kasuburane lamah utawa nuwuhaké [[polusi]] kaya ta [[gendul]] [[plastik]], tilas [[ban]] [[mobil]], rongsokan [[omplong]], [[tong]], [[gabus]] lan sakpiturute. Larahan anorganik ora bisa lebur ing [[lemah]].
 
352.737

besutan