Télévisi: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  1 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan, replaced: werni → warni using AWB
c (→‎top: ndandani pangéja, replaced: Amérika Sarékat → Amérikah Sarékat (3) using AWB)
c (→‎top: éjaan, replaced: werni → warni using AWB)
[[Gambar:Cptvdisplay.jpg|jmpl|300x300px|Télévisi-télévisi layar lètèr lagi didol ing toko èlèktronik ing taun 2008.]]
'''Télévisi''' utawa '''TV''' ya iku médhium tèlèkomunikasi medium kanggo nyaluraké swara karo gambar-gambar kang obah ing monokrom / sak warna (ireng-putih), utawa ing [[Werna|warna-werniwarni]], lan ing dhiménsi loro utawa dhiménsi telu. TV bisa ngrujuk marang saprangkat télévisi, sawiji acara télévisi, utawa médhiumé transmisi télévisi. télévisi iku sawiji [[Media massa|média massa]], kanggo klangenan, pangajaran, [[pawarta]], lan [[Iklan|pangiklanan]].
 
Télévisi uwis sadhiya ing akir taun 1920an awujud èkspèrimèn kang isih kasar. Sawisé [[Perang Donya II]], wujud panyiaran TV ireng-putih kang uwis luwih apik dadi kaloka ing [[Amérikah Sarékat]] lan [[Karajan Manunggal]], lan prangkat-prankat télévisi dadi barang wajib ing omah-omah, padagangan, lan institusi-institusi. Nalika ing taun 1950an,télévisi iku medhium utama kanggo mangaribawani opini publik.<ref name="Diggs-Brown2011p53">Diggs-Brown, Barbara (2011) [https://books.google.com/books?id=7c0ycySng4YC&pg=PA53&lpg=PA53 ''Strategic Public Relations: Audience Focused Practice''] p.48</ref> Ing tengah-tengahing taun 1960an, Panyiaran warna kawanuhaké ing Amérikah Sarékat lan akèh-akèhé nagara-nagara kang uwis maju. Sadhiyaning médhia panyimpenan kaya ta tép VHS (1976), [[DVD|DVD-DVD]] (1997), lan blu-ray discs HD (2006) ngolèhaké para pamiyarsa bisa nonton acara-wujud acara kang uwis direkam sadurungé ing omahé dhéwé-dhéwé, kaya ta [[Film|filem-filem]]. Ing akhiré dékade kapisaning taun 2000an, kawentarané panyiaran-panyiaran [[télévisi digital]] mundhak kanthi gedhé. Pangembangan liyané ya iku pindhé saka standard-definition television / SDTV (TV dhèfinisi standard) (576i, kang garis-garis interlaced résolusiné 576 lan 480i) dadi high-definition television / HDTV (TV dhèfinisi tingkat dhuwur), kang nyedhiani resolusi kang luwih dhuwur banget. HDTV bisa kasiaraké ing sawerna format kaya ta: 1080p, 1080i lan 720p. Awit taun 2010, pangrékaning smart television (télévisi pinter), Internet television (télévisi nganggo internét) mundhakaké sadhiyaning acara-acara télévisi lan filem-filem nganggo [[Internèt]]  kanthi leladèn-leladèn kaya ta Netflix, iPlayer, Hulu, Roku lan Chromecast.
352.737

besutan