Tejakusuma V: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  8 sasi kepungkur
c
→‎top: éjaan, replaced: dene → déné using AWB
(Kaca anyar: '''Adipati Tejakusuma V''' ya iku adipati Ing Lasem taun 1714-1726 kang diangkat dening Pakubuwana I. Anane perang rebut keprabon ing jaman ...)
 
c (→‎top: éjaan, replaced: dene → déné using AWB)
 
'''Adipati Tejakusuma V''' ya iku adipati Ing Lasem taun 1714-1726 kang diangkat dening [[Pakubuwana I]]. Anane [[Perang rebut keprabon Mataram II|perang rebut keprabon]] ing jaman [[Amangkurat IV]] uga njalari owah-owahan kahanan ing Lasem. Tejakusuma ndhukung Pangeran [[Arya Mataram]] kang ngraman lan pacak baris ing Pathi. Nanging sawise kraman wis lerem ing taun 1723 Tejakusuma tetep dadi adipati nganti lereh ing taun 1726. Tejakusuma tetep dedalem ing kadipaten denedéné penggantine aran Tumenggung Widyaningrat ([[Oei Ing Kiat]]) gawe kadhaton anyar ing sakulone.<ref>{{Cite book|url=https://www.worldcat.org/oclc/908106872|title=Lasem, negeri Dampoawang : sejarah yang terlupakan|last=Unjiya, M. Akrom,|isbn=978-602-70501-3-6|edition=Cetakan 1|location=Depok, Sleman, Yogyakarta|oclc=908106872}}</ref>
 
== Rujukan ==
352.737

besutan