Kuran: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  1 taun kepungkur
c
→‎Peranganing Kuran: éjaan, replaced: perkawis → prakawis using AWB
c (→‎Kodifikasi Kuran lan Ngrembakane: ndandani pangéjaning tembung, replaced: mawon → kémawon using AWB)
c (→‎Peranganing Kuran: éjaan, replaced: perkawis → prakawis using AWB)
== Peranganing Kuran ==
 
Kuran punika sinusun saking 114 pérangan kang sinebut ''surat'' utawa ''surah.''Saben surat dipuncacah malih dados sawatara ayat. Surat kang paling dawa inggih punika Al Baqarah (286 ayat) lan paling cekak Surat Al kautsar (3 ayat). Sedayanipun wonten 6236 ayat. Angka punika wonten ingkang béda ing antawisipun ahli satunggal lan satunggalipun, nanging wosipun sami. Umumipun namung prakara sulaya cara ngetangipun kemawon. Surat-surat kang dawa dipunperang malih kanthi sebutan ruku'. Ruku' iku kumpulaning ayat kang ngrembag perkawisprakawis tinamtu.
 
Manawi dipilah saking panggènan tumurunipun, Kuran dipunpilah dados kalih: Surat-surat makkiyah lan Madaniyah. Surat Makkiyah inggih punika surat kang wahyune tumurun nalika ing Mekah, déné Madaniyah tumurun ing Madinah. Umumipun, surat Madaniyah langkung dawa tinimbang Makkiyah.
352.737

besutan