Pulo Bacan: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  1 taun kepungkur
c
→‎Obyek Wisata: éjaan, replaced: sak punika → sapunika using AWB
(→‎Obyek Wisata: ganti isi, replaced: mahkota → makutha, Mahkota → Makutha)
c (→‎Obyek Wisata: éjaan, replaced: sak punika → sapunika using AWB)
* Papan Anggegana Usman Sadik
* Kraton [[Sultan Bacan]]. Kraton Sultan Bacan dipuncet kanthi warna [[jene]] ingkang dados simbul warna kesultanan. Atap kraton Sultan Bacan inggih ketigal inggil kados griya adat ing laladan [[Bima]], [[Sumbawa Besar]]. Ing salebeting kraton saged dipuntingali barang-barang tilaran sajarah ingkang saged dipunselamataken nalika wonten kebakaran ing kraton, inggih punika makutha, [[keris]], saha payung kraton. Makutha Raja ing kraton Sultan Bacan ingkang dipunsebat ''Lakare'' punika dipundamel saking [[kain]] beludru ingkang boten naté kusem saha dipunsukani rerenggan watu-watu mulia asli. Sedaya barang-barang tilaran kraton punika saged dipuntingali déning para wisatawan manawi Sultan wonten ing kraton.<ref name="internet 1">[http://ambularo.wordpress.com/2008/06/20/pulau-bacan/] Pulau Bacan (dipunundhuh tanggal 4 Januari 2013)</ref>
* Benteng Bernevald (dipunyasa déning [[Portugis]] kanggé nahan serangan [[Spanyol]]. Benteng punika dipunkiteri déning kalen alit saha taksih wonten sapérangan [[meriam]] ingkang kedah dipunrawat kanthi langkung saestu. Ing sak njawinipun saha ing lebetipun bètèng ugi kathah suket-suket alasan. Ingkang kedah dipundandosi malih kanggé njaga bètèng supados tetep wutuh inggih saking watu-watu kali ingkang dados bahan dhasar kanggé damel bètèng ingkang sak punikasapunika sampun maleh dados lapisan [[semen]] ingkang boten dipunurus malih.
* Pasisir Pawete
* Cagar alam
352.737

besutan