Dhaptar obyèk NGC 1001 - 2000: Béda antara owahan

c
→‎top: éjaan, replaced: sak punika → sapunika using AWB
c (clean up, replaced: planet → planit (4) using AWB)
c (→‎top: éjaan, replaced: sak punika → sapunika using AWB)
 
 
{{clear}}
'''New General Catalogue''' (utawi ingkang asring dipuncekak NGC) inggih punika salah satunggaling jinis katalog [[astronomi]] ingkang misuwur wonten ing dunya astronomi. Katalog punika dipunsusun déning [[John Louis Emil Dreyer]] nalika taun [[1888]]. Ngantos sak punikasapunika, NGC gadhah kirang langkung 7.840 objek ingkang misuwur kanthi sebatan objek NGC. Katalog punika inggih kalebet katalog ingkang paling komplit ingkang nyangkup sadaya jinis objek akasa, lan boten kawates wonten ing [[galaksi]]. Emil Dreyer ugi medalaken kalih seplemen ingkang misuwur kanthi sebatan ''Index Catalogues'' (utawi ingkang asring dipuncekak kanthi nama '''IC'''). IC ingkang sepisanan dipunwedalaken ing taun [[1895]] lan ngewrat kirang langkung 1.520 objek, déné IC ingkang kaping kalih dipunwedalaken ing anawispun taun [[1908]] lan ngewrat kirang langkung 3.866 objèk, saéngga totalipun wonten kirang langkung 5.386 '''objek IC'''.
Objek ingkang wonten ing belahan langit sisih [[kidul]] kirang saged dipundamel katalog kanthi jangkep, sanajan sadaya objek kasebat sampun kathah dipuntingali déning [[John Herschel]] utawi [[James Dunlop]]. Kathah kalepatan ingkang wonten ing NGC, sanajan sampun wonten kupiya kanggé ndandosi katalog ingkang sampun dipunrinti déning proyek NGC/ IC sasampunipun wonten kupiya parsial kaliyan ''Revised New General Catalogue (RNGC)'' déning Sulentic lan Tifft ing taun [[1973]], lan NGC 2000.0 déning Sinnot ing taun [[1988]].
 
352.737

besutan