Budi Darma: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  11 sasi kepungkur
c
→‎Asiling Karya: éjaan, replaced: sak punika → sapunika using AWB
c (→‎Asiling Karya: éjaan, replaced: perkawis → prakawis using AWB)
c (→‎Asiling Karya: éjaan, replaced: sak punika → sapunika using AWB)
 
== Asiling Karya ==
Budi Darma nembé saѐstu saged nyerat wiwit taun [[1968]]. Seratan- seratanipun inggih wujud [[carkak]], [[novèl]], [[esai]], utawi makalah –makalah wonten ing kathah pertemuan. Kajawi saking antologi carkak ''[[Kritikus Adinan]]'', ngantos sak punikasapunika kirang langkung 8 bukunipun ingkang sampun dipuncithak ing antawisipun inggih ingkang wujud novèl wonten tiga kanthi irah- irahan, [[Olenka]]'' (1983),''[[Raflus]]'' (1998), saha ''[[Ny. Talis]]'' (1996); satunggal kempalan carkak, ''[[Orang-Orang Bloomington]]'' (1981); tigang kempalan esai: ''[[Solilokui]]'' (1983), ''[[Sejumlah Esai Sastra]]'' (1984), saha ''[[Harmonuium]]'' (1995);lan satunggal karya pertalan.<ref name="budi darma" />
Novelipun Budi Darma ingkang sapisan inggih punika ''Olenka'', inggih novelipun ingkang kathah dipunremeni déning masarakat saha ingkang dadosaken piyambakipun pikantuk kathah pangaji.<ref name="internet 2">[http://edukasi.kompas.com/read/2009/07/05/20415390/Olenka.Diluncurkan.Kembali] Olenka Diluncurkan Kembali (dipunundhuh tanggal 21 Januari 2013)</ref> ''Rafilus'' inggih novelipun ingkang nomer kalih. Novèl punika dipunseat nalika piyambakipun pikantuk undhangan dhateng [[Inggris]] ing taun [[1985]]. Sanajan latar prastawa ingkang dipungambaraken wonten ing novèl mau kadadosan ing [[Surabaya]], nanging piyambakipun kasil ngandharaken sisih peteng saking pagesanganipun manungsa. Piyambakipun langkung remen ningali prakawis ingkang kadadosan ing gesangipun tiyang minangka tandha-tandha umum sanen minangka produk tandha-tandha sosial kemawon.<ref name="budi darma4">Darma, Budi. Rafilus. Balai Pustaka, 1988, Jakarta.</ref>
Kempalan cariyosipun ingkang kanthi irah-irahan ''Orang-Orang Bloomington'' dipunserat nalika piyambakipun wontn ing [[Bloomingtoon]], [[Amérikah Sarékat]]. Wonten ing bukunipun, ''[[Modern Indonesian Literature]]'' jilid kaping 2, [[Prof. Dr. A. Teeuw]] ndhudhah karya-karyanipun Budi Darma wonten ing bab mirunggan. Satunggaling caerpenipun Budi Darma ingkang kapacak wonten ing kalawarta ''[[Horison]]'',''[[Sang Anak]]'' déning[[Satyagaraha Hoerip]] dipunlebetaken wonten ing antologi ''[[Cerita Pendek Indonésia]]'' jilid kaping 3, dipuncithak déning [[Pusat Pembinaan dan Pengembangan Basa]], [[Departemen Wiyata dan Kebudayaan R.I.]] (1980).<ref name="budi darma5">Darma, Budi. Orang-Orang Bloomington. Sinar Harapan, 1980, Jakarta.</ref>
352.737

besutan