Aryabhata: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  11 sasi kepungkur
c
→‎Padamelanipun: éjaan, replaced: sak punika → sapunika using AWB
(→‎Biografi: ganti isi, replaced: ananging → nanging)
c (→‎Padamelanipun: éjaan, replaced: sak punika → sapunika using AWB)
 
==Padamelanipun==
Aryabhata inggih punika salah satunggaling penulis ing babagan matematika lan astronomi, déné sapérangan karyanipun ugi sampun ical.
Padamelanipun Aryabhata ingkang paling wigati inggih punika "Aryabhatiya", satunggaling ringkesan saking bab matematika lan stronomi ingkang kanthi wiyar sampun dipunsebut wonten ing literatur matematika India lan saged tetep madeg ngantos jaman modhern sak punikasapunika. Pérangan saking "Aryabhatiya" inggih punika ngewrat bab [[aritmatik]], [[aljabar]], [[trigonometri pesawat]], [[trigonometri]], lan [[trigonometri bola]].
 
Arya Siddhanta gadhah padamelan ingkang kathah wonten ing babagan petangan astronomi, lan lajeng misuwur saking asiling seratanipun, ''Varahamihira'' lan salajengipun dados ilmuwan matematika lan dados komentator kalebet [[Brahmagupta]] lan [[Bhaskara]].
352.737

besutan