Perempuan Berkalung Surban: Béda antara owahan

c
→‎Sinopsis: éjaan, replaced: sak punika → sapunika (2) using AWB
(→‎Kontroversi: ganti isi, replaced: arupa → wujud)
c (→‎Sinopsis: éjaan, replaced: sak punika → sapunika (2) using AWB)
 
Film punika berkisah nganggo perjalanan gesang Anissa ([[Revalina S. Temat]]), seorang wanita ingkang gadhah karakter wasesa, wani lan berpendirian kuat. Anissa gesang lan dipunagèngakèn ing lingkungan lan tradisi Islam konservatif ing kulawarga Kyai ingkang ngemunah sebuah pesantren alit Salafiah putri [[Al-Huda]] ing [[Jawi Wétan]], [[Indonesia]]. ing lingkungan lan tradisi konservatif mau, ngèlmu sajati lan leres namung [[al-Qur’an]], [[Hadist]] lan [[Sunat]], lan buku-buku modern ingkang dipunanggep dados ajaran nyimpang.
 
ing pesantren Salafiah putri Al-Huda dipunajaraken kadospundi dados tiyang perempuan ingkang kedah tunduk ing laki-laki, pramila Anissa gadhah anggapan manawi ajaran Islam namung mbela laki-laki lan manggenaken perempuan ing panggènan ingkang lemah lan boten seimbang. nanging protes Anissa punika dipunanggep rengekan bocah alit kemawon. namung Khudori ([[Oka Antara]]), paman Anissa saking pihak Ibunipun ingkang asring ngancani Anissa, nghibur ugi nyajiaken ‘donya’ ingkang sanèsipun kanggé Anissa. mendhel-mendhel Anissa naruhaken manah ing Khudori. nanging cinta punika boten kawales amargi Khudori nyadari piyambakipun taksih gegayutan cerak kaliyan kulawarga Kyai Hanan ([[Joshua Pandelaki]]), ayah Anissa, manawinipun boten sedarah. sak punikasapunika damel Khudori asring nyobi nghindari perasaanipun ing Anissa. ngantos pungkasan Khudori ngelajengaken sekolah ing [[Kairo]], [[Mesir]]. Secara meneng-meneng Anissa ingkang daftaraken kuliah ing [[Yogyakarta]], [[Indonesia]], lan katampi. nanging Kyai Hanan boten ngizinake kaliyan alasan saged nimbulaken fitnah, nanging tiyang perempuan dèrèng nikah ing panggènan piyambah tebih saking bapa lan ibu. nanging Anissa bersikeras lan protes kaliyan ramanipun.
 
pungkasaning Anissa punika dipunnikahake kaliyan Samsudin ([[Reza Rahadian]]), bacah Kyai saking pesantren Salaf ageng ing Jawi Wétan. menawinipun rasa Anissa berontak, nanging pernikahan punika dipunlangsungaken ugi. kasunyatanipun [[Samsudin]] ingkang watakipun kasar lan ringan tangane nikah ugi kaliyan Kalsum ([[Francine Roosenda]]). pengarep kanggé dados perempuan muslimah ingkang piyambakipun kanggé Anissa sak punikasapunika runtuh. ing kiprahipun punika, [[Anissa]] dipuntemuaken ugi kaliyan Khudori an kekalihipun taksih sami-sami remen. Film lajeng nyariosaken perjalanan cinta Anissa lan Khudori lan ugia perjuangan Anissa kanggé mbela hak-hak perempuan muslim ing tengan rintangan kulawarga pesantrennya ingkang konservatif.<ref>{{cite web|title=Perempuan Berkalung Sorban|url=http://www.21cineplex.com/perempuan-berkalung-sorban,movie,2004.htm|work=situs 21 Cineplex.com|accessdate=January 4|accessyear=2009}}</ref>
 
== Ingkang maragani ==
352.737

besutan