Dyah Merta: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  11 sasi kepungkur
c
→‎Biografi: éjaan, replaced: sak punika → sapunika using AWB
c (fix homoglyphs: convert Cyrillic characters in sedh[ѐ]r[ѐ]kipun to Latin)
c (→‎Biografi: éjaan, replaced: sak punika → sapunika using AWB)
 
'''Dyah Merta''' inggih punika salah satunggaling sastrawan [[Indonésia]] ingkang miyos wonten ing [[Ponorogo]], [[Jawa Wétan]] tanggal [[21 Juli]] [[1978]].
== Biografi ==
Dyah Merta inggih putra saking Agus Molyono saha ibunipun, Suyati Kesanpuro. Piyambakipun sak punikasapunika dumunung ing Negeri Aguung, Talang Padang, [[Tanggamus]], [[Lampung]]. Dyah merta miyos dados putra kaping kalih saking tigang sedhèrèkipun, inggih punika kangmasipun ingkang nama Edy Susilo, saha rayinipun ingkang nama Yeni Puspitasari. Piyambakipun miyos saha ageng ing désa ingkang alit inggih punika désa Tugurejo, ing sudut [[wétan]] radi [[lor]] saking Kitha Ponorogo, ing ngandhap [[Gunung Ijo]].
Wekdal alitipun ngantos mudhanipun pyambakipun sekolah ing SD Negeri 441, Tugurejo, Ponorogo, lajeng nerasaken tingkat [[SMP]] ing MTS Al Islam, Joresan, Mlarak, Ponorogo, lan nerasaken dhateng MA Al Islam, Joresan, Mlarak, Ponorogo. Sasampunipun lulus saking SMA, piyambakipun nerasaken dhateng FKIP Basa Sastra Indonésia [[Universitas Lampung]] ing angkatan [[1999]] nanging boten rampung anggènipun kuliah.
Dyah Merta sampun remen maos saha nyerat wiwit alit. Ing wiwitanipun, piyambakipun namung nyerat kanggé nggarap tugas sekolah kemawon ingkang dipuntugasaken déning ara-araipun lan asring ndhèrèk lomba nyerat ing saben 17-an. Nanging, wiwit kelas 1 SMA, Dyah ndhèrèk lomba nyerat carkak tingkat SMA se-Jawa Wétan ing taun [[1994]], lan piyambakipun pikantuk juwara I. Lajeng guru-ara-araipun ngirim asiling cerpenipun ing kalawarta rumaja ing wekdal punika, nanging Dyah lajeng pindhah saking Ponorogo dhateng Lampung ing pungkasaning taun [[1998]].
352.737

besutan