John Couch Adams: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  11 sasi kepungkur
c
→‎Prestasi: éjaan, replaced: sak punika → sapunika using AWB
c (→‎Penghargaan: ndandani pangéjaning tembung, replaced: paling saé → ingkang saé piyambak using AWB)
c (→‎Prestasi: éjaan, replaced: sak punika → sapunika using AWB)
 
Asiling prestasinipun ingkang paling misuwur inggih nalika saged paring predhiksi kawontenanipun lan posisinipun [[planit]] [[Neptunus]] kanthi namung ngginakaken ngèlmu matematika. Pétanganipun dipundamel kanggé ngandharaken pabédaning kaliyan orbit [[Uranus]] lan kukum [[fisika]] saking [[Johannes Kepler]] lan [[Isaac Newton]]. Wonten ing wekdal ingkang sami, nanging boten sami dipunmangertosi déning satunggal tiyang kaliyan tiyang sanèsipun, pétangan ingkang sami ugi dipundamel déning [[Urbain Le Verrier]]. Le Verrier badhé mbiyantu astronom saking [[Observatorium Berlin]], [[Johann Gottfried Galle]] kanggé manggihaken planit ing tanggal [[23 September]] [[1846]] ingkang kapanggih wonten ing jarak slisih 1 ° saking papan ingkang sampun dipunpredhiksi, sattunggaling titik geometri ing rasi lintang [[Aquarius]].
John Couch Adams inggih punika satunggaling profésor saking Lowndean ing babagan [[astronomi]] lan [[Geometri]] ing [[University of Cambridge]] ingkang dangunipun tigang dasa tiga taun saking taun [[1859]] saking sedanipun. Piyambakipun ugi sampun naté pikantuk medali emas saking ''Royal Astronomical Society'' ing taun [[1866]]. Lan wonten ing taun [[1884]], piyambakipun rawuh wonten ing adicara ''International Meridian Conference'' minangka wakil kanggé [[Britania Raya]] lan [[Irlandia]], [[Inggris]].
Satunggaling kawah wonten ing [[bulan]] ugi dipunparingi nama piyambakipun sasampunipun piyambakipun sesarengan kaliyan [[Walter Sydney Adams]] lan [[Charles Hitchcock Adams]] manggihaken [[kawah]] punika. Ali-ali Neptunus lan satunggaling [[asteroid]] kanthi nama [[1996 Adams]] ugi dipunparingi namanipun piyambakipun sasampunipun dipunanggihaken déning Adams. Satunggaling penghargaan, ''Adams Prize' inggih dipunwontenaken denig [[Universitas Cambridge]] kanggé ngurmati lan ngenang asiling predhiksinipun saking posisinipun planit Neptunus. Perpustakaan pribadhinipun sak punikasapunika sampun dipunrawat déning pabukon Universitas Cambridge ([[Cambridge University Library]]).
 
==Penghargaan==
352.737

besutan