Oyos Saroso HN: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  11 sasi kepungkur
c
→‎Biografi: éjaan, replaced: sak punika → sapunika using AWB
c (→‎Penghargaan: ndandani pangéjaning tembung, replaced: paling saé → ingkang saé piyambak using AWB)
c (→‎Biografi: éjaan, replaced: sak punika → sapunika using AWB)
 
== Biografi ==
Oyos inggih punika putra ingkang paling alit saking gangsal sedhèrèkipun. Nama H.N. ingkang mapan wonten ing wingking namanipun inggih gabungan saking nam tiyang sepuhipun, inggih punika Hardjo Karsono saha Nuk Sastro Dihardjo.<ref name="internet 1">[ http://arahlautlepas.blogspot.com/2008/11/oyos-saroso-hn.html] ENSIKLOPEDI SASTRA LAMPUNG: Oyos Saroso H.N (dipunundhuh tanggal 25 Januari 2013)</ref> Bapakipun inggih dados abdi nagara, ingih dados lurah ing désa Sawit, kangmasipun ingkang sapisan, Dachlan H. N, ugi dados lurah ing desanipun, kangmasipun ingkang anka kalih, Sudjoko dados punggawa Negeri Sipil, mbakyunipun, Sri Suparti H. N, dados guru nagari ing Jawa Tengah. Lan kangmasipun ingkang nomer sekawan dados tani ing desanipun. Sedaya anggota kulawarganipun inggih dados abdi nagara, mila sasampunipun lulus saking [[SMP]] Negeri 2 Brebes, piyambakipun dipunpeksa kanggé nerasaken sekolah ing [[SPG]] kanthi ancas supados mbenjing piyambakipun dados guru kados mbakyunipun. Lajeng amargi kepéngin dados laré ingkang bhakti, oyos nerasaken sekolah wonten ing SPG.
Sasampunipun lulus saking SPG, Oyos nerasaken sekolah dhateng [[IKIP]] [[Jakarta]] utawi ingkang sak punikasapunika sampun gantos nama dados [[Universitas Negeri Jakarta]] amargi piyambakipun kepéngin dados sastrawan. Piyambakipun mlebet Fakultas Pendidikan Basa dan Seni ing IKIP Jakarta.
Nalika kuliah, Oyos aktip wonten ing teater, lajeng sareng kaliyan kanca- kancanipun piyambakipun ndhirikaken satunggaling golongan teater mahasiswa kanthi nama “Teater Zat” ingkang taksih dipunrembakakaken ngantos wekdal punika. Oyos ugi sampun naté mlebet Teater Tanah Air ingkang dipunpandhegani déning [[Jose Rizal Manua]].
Garwanipun Oyos inggih punika Mas Alina, lan pinaringan kalih putra ingkang dipunparingi nama, Maulana Hanif Ananditya Ning Prabandaru lan Lintang Sabrang Kumala Ning Ratih.
352.737

besutan