Dhaptar perguruan silat: Béda antara owahan

c
→‎Aliran lan perguruan ing Indonésia: éjaan, replaced: sak punika → sapunika using AWB
c (→‎Aliran lan perguruan ing Indonésia: mertal tembung, replaced: yaitu → ya iku using AWB)
c (→‎Aliran lan perguruan ing Indonésia: éjaan, replaced: sak punika → sapunika using AWB)
 
* HASDI (Himpunan Anggota Silat Dasar Indonésia) - dipundhirikaken déning Bapak RS. Hasdijatmiko ing taun [[1961]], ingkang punjeripun wonten ing [[Jember]] [[Jawa Wétan]] inggih punika perguruan silat ingang ngrembakakaken tekhnik gerak silat cepat dan lugas.
* PSHT (Persaudaraan Setia Hati Terate)dipundhirikaken déning Ki Hajar Harjo Utomo di Désa Pilangbango, Kacamatan Kartoharjo, Madiun padha taun 1922inggih punika salah satunggaling wujud perguruan silat ingkang mucalaken babkan kesetiaan wonten ing sanubari dhedhasar dhateng Gusti Ingkang Maha Kuwaos. Website ingkang resi inggh wonten ing http://www.shterate.com.
* Silat [[Perisai Diri]] – tèhnik silat Indonésia ing dipundhirikaken déning olèh Pak Dirdjo (pikantuk penghargaan saking pamaréntah minangka Pendekar Purna Utama) ingkang sampun naté nyinaoni saking 150 aliran silat nusantara lan nyinaoni bab aliran kungfu siauw liem sie (shaolin) ingkang dangunipun 13 taun.Ing wekdal sak punikasapunika Nagara sanèsipun ingakng misuwur gadhah nama lan cacahing suku [[Australia]], [[Éropah]], [[Jepang]] dan [[Amérikah Sarékat]].
* Silat [[Riksa Budi Kiwari]]- Perguruan ini dipundhirikaken déning Pak Ujang Jayadiman ingtaun 1982 wontwn ing Bandung.
* Silat [[Tunggal Hati Seminari-Tunggal Hati Maria]] - orgsakingsasi pencak sialt kanthi napas agama Katolik, dipundhirikaken déning 7 dewan pendiri, kalebet Rm. Hadi,Pr. dan Rm. Sandharma Akbar,Pr.
352.737

besutan